玩21點最有效嘅策略係咪應該等莊家爆煲?

537 回覆
330 Like 23 Dislike
你玩大啲,張枱少人佢咪肯hand shuffle囉。因為單人card counting賭場其實唔怕,賭場只怕集團式card counting。

先唔講十個有九個睇完教學走去card counting嘅人根本現場count唔掂。「記牌可以贏錢」呢個概念本身都幫賭場吸緊客。就算你count到都好易認得出,因為card counting要positive expected value,就需要係未數到副牌嗰陣落細注,數到嗰陣落大注。你單人玩不停轉bet size點會睇你唔出。你真係數到贏錢的話,floor咪請你起身叫你玩第二啲囉。

賭場只係怕集團式,未數到副牌嗰陣新幾個人坐喺度落細注,數到嗰陣同伙就走埋嚟扮豪客落重注,呢啲就真係可能傷到賭場。集團式捉到就真係可能私了/公了。
要冇豬隊友先得
賭博都係靠運氣多架啦
你好運玩乜都贏啦
玩大細同百家樂輸唔撚少 有路紙比人睇個啲我次次都玩輸
所以之後去親都係21點同花旗骰
牌廠洗定 8副牌
仲要唔會派曬 記條撚咩
6副牌同一時間用?咁咪好多隻重複?
師兄有冇玩開?
小弟有開 post 討論
假假地比賭場 ban 過
你識數牌,但賭場班友一定數得快過你
賭場最怕你唔賭 反正贏硬
我覺得搭單還好啦 唔好出聲就得
我都真金白銀買,唔通我會想輸錢咩
咁多主見就自己落場玩
最煩係個啲扮哂野軍師嘈撚住哂
人地夠鐘休息姐
喺張枱45分鐘就要換人抖15分鐘
如果唔係就犯法
外國研究過下 最後都係覺得玩basic strategy輸少少當娛樂費 喺賭場飲吓嘢睇吓show最化算
咁反而更加講運氣 玩家可以控制既範圍細左好多
譬如我坐尾門 前面出左6-8隻牌都冇10/公仔
而莊家面牌係A/10 咁我自己一定要牌 要到爆為止
至少減少莊家拎10/公仔既機率
相反 如果莊家面牌係細牌 3-6呢啲
就老西都唔要牌 留隻10/公仔俾莊
態度正確
係架唔係賭場點將自己嘅贏面放到最大
得一兩副牌嘅我唸幾個人夾埋就玩撚爆了
賭場最怕你贏錢走
贏得多會有人走黎送房比你繼續賭
成堆人睇住張圖賭咩色
個啲師奶玩兩場贏左就走佢就最撚憎
最鐘意係磨爛蓆個啲,數學上玩嘅局數越多,輸錢嘅機會就越大,所以點解啲賭場永遠冇鐘,仲要日光日白咁,野食野飲又唔駛錢世界上邊有咁多免費午餐呀
套戲都拍左咁耐 仲幻想用人地套策略贏
咁係咪即係等莊家爆煲係最大勝算??
澳洲賭場叫杯咖啡都要比錢

都係澳門好
唔係全部都會派定既 間間唔同
淨係一鋪既話咪運氣大曬 根本冇討論空間
但宏觀去睇 假設係一萬鋪 甚至一百萬鋪
嗰0.01%就會變到有一定影響力
況且既然決定權係自己手上既話
點解唔作出對自己最有益既決定?
真 最多過3關都夠刺激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞