玩21點最有效嘅策略係咪應該等莊家爆煲?

537 回覆
330 Like 23 Dislike
真係娛樂費搵笨實幾時都係過癮啲
Reinforcement learning 比左 optimum strategy 係每一個state.
呢樣真心唔識 咁呢張牌係幾時派?
問dealer 買唔買保險好
人哋係開娛樂場,收娛樂費好合理
有名你叫,賭仔姓賴
一開始每人兩張, dealer 都係
只係有張 face down 咁解
座頭尾兩個位對 ST 有好處,可以睇清楚佢點 shuffle ,同 peak 到少少
如果係對住美式 sloppy 既dealer都有機會 peak 到 hole card
It’s another story
有時都會有啲蝦碌嘢, 例如

坐尾門試過睇到莊第1隻牌, 佢拎牌出嘅個動作太大

又試過開2門, 然後前面其實已經攞夠21點, 特登好快咁要牌, 佢真係手快快派咗隻牌出嚟 (通常係嗰啲派牌派得好Q快嘅dealer)

仲有push左但係照派錢
Sloppy 既 dealer 非遠最抵錫
成日出手太快 show 到 next hand 第一張卡
如果係 ace /公仔一定要放 Max bet
原來你知嘅
係 最好搵d同你鬥快 不過要熟bs同心算快過佢
我覺得佢會揀S
師兄用 bs 澳門玩?
玩下冇所謂既
我咁大個仔都未去過馬交
S for?
stand?
仆你個街 唔知點解笑左
Stand dealer咪 BJ ?
唔會掛
如果下一隻係一定攞ace. 肯定會揀double.
21點 只會輸ace. push on 21點
好大機會贏
Split 10s 就唔會㗎啦 一門21點 另一門10對莊10面無乜著數
高手話正確答案唔係 double down
我等答案
另一個方向 如果可以double down after split就split咗佢
然後double down第一門 第二門繼續操作
要計吓個EV有幾高
我覺得會低過直接double down.
知你識數牌仲唔黑名單你
3唔識7點解要幫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞