iPhone Magsafe 尿袋討論(二)

1001 回覆
6 Like 12 Dislike
佢全面防水果隻好吸引 市面冇同類型產品 要支持
Xpower唔好
點唔好
https://topick.hket.com/article/2117899/XPower%E5%B0%BF%E8%A2%8B5%E7%A7%92%E7%88%86%E7%82%B8%E8%AE%8A%E7%81%AB%E7%90%83%E3%80%80%E5%8F%97%E5%82%B7%E9%9D%92%E5%B9%B4%EF%BC%9A%E4%BB%A5%E7%82%BA%E5%A4%A7%E5%93%81%E7%89%8C%E5%AE%89%E5%85%A8

尿袋爆炸不一定是雜嘜品牌!今日凌晨零時,屯門富泰邨愛泰樓發生外置充電器(俗稱尿袋)爆炸意外,尿袋5秒間爆炸變成火球,幸事主睡夢中驚醒,及時用棉被冚熄火種,但手部燒傷 。事主稱涉事XPower牌子「尿袋」使用一年多,並配用原裝線,揀大牌子是相信較安全,但沒料也發生意外。

他表示,事發時正在睡覺,突然聽到長達3至5秒「嗶」聲嚇醒,驚見尿袋突然爆炸,一團火球跌落床上,幸及時被救熄,但棉被被燒毀留下一個大洞,床褥亦被燒焦。
講magsafe 唔會考慮插線啦
巴打係叉電
屌,岩岩買左隻 mm 10 用。 之前用momax 唔夠一個月壞左差電有燶味屌你老母。
唔買apple原裝嘅話 建議真係唔好買
淨係發熱問題都夠麻煩 一熱又差得慢
Belkin 算唔算叫apple副line
想問吓Belkin插線有冇15w?
未用過magsafe嘢,想知係咪一定要個case係magsafe先可以加尿袋?

利申:12pm
你意思係用返magsafe 尿袋? 唔用都得,裸機
殼如無magsafe , 就視乎厚薄,薄嘅都有機會差到,不過容易甩
想問下有冇巴打知如果用左犀牛盾舊電仲吸唔吸得實?
XPower 都算係大牌子?!!
apple電
除左apple自己出同store有賣果D
得返belkin係有信心
其他果D 唔係唔會爆
只係時候未到
應該冇

Belkin插線

18w apple charger
你未試過啫,插線真係用足pd個輸出,部12叉15-20分鐘左右已經回血30-40%,其實如果緊急嚟講已經可以拎走個龜背,

睇住個龜背仲係2-3%咁入極都入唔到又慶烚烚咁,我有時係寧願快叉20分鐘跟住抆走佢一了百了
咁買個傳統pd / gan 尿袋咪得唔明點解喺呢個post 討論
上面咪講過,只係用佢個磁力勁能,但又插線先係最效率囉,咁唔知咁樣又可唔可以入嚟討論呢?
MagSafe尿袋又插線,坦白講有點多餘

買返呢塊野
車叉MagSafe 之前買咗ego
把撚 開導航淨係hold電叉唔上
有冇巴打用緊又唔錯
用緊薄身透明軟殼,magsafe尿袋都算黐得實,但係只要有少少厚度,會保護鏡頭唔凸嘅case就好易甩
唔算
Apple賣果d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞