Netgear Orbi mesh wifi 好廢

69 回覆
9 Like 22 Dislike
點麻麻?
Mesh wifi 一律建議 linksys
其他牌子全部垃撚圾
我400幾尺兩部機收得唔錯,主機放廳電視後面,子機擺房駁lan都有700幾。

之美用WRT1200無呢隻收得咁好,可能因為AC
換咗邊個型號收得好?參考吓
子機lan駁laptop呀,而家唔係講緊mesh咩?
1拖3 冇問題
祝你搵到部好機改善到接收。
是但你啦,我無你諗得咁跳脫。

正常人都係拉唔倒lan先用mesh,你又搵唔好其他牌子好過netgear就話佢廢,好難同你傾,講啲嘢都無營養。
其實你知唔知Orbi就算4機都只可以一主三子,無得mesh駁上駁…

我諗你買router前諗清楚你面啲乜,同作product畀到啲乜你先。

你上面嘅回覆就正正係我所講「無營養」,我唔知其他清睇完有咩得著。

買852可以自high呢一點,我承認之前係無諗過,所以我話你跳脫。其實我買852係因為我需要,又喺我能力範圍。wrt1200換咗852係解決咗好多問題,包括收得好。咁我先想請教吓你咩型號好過852,如果你話400尺一隻都夠,我唔明點解你又買852喎?

都係嗰句,祝你買到個好過852嘅router解決到你遇到嘅問題。
我依家裝修專登喺廳房做 LAN 位行 mesh
一律推薦linksys要功能前面搭多隻其他牌子做主
Atlas Pro 得唔得?
佢少咗咩功能?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞