詳盡pixel 6 pro vs iphone 13 pro max 拍攝比較結實

141 回覆
28 Like 13 Dislike
佢都話影相peak pixel勁啲10/10

但唔穩定,有時會出現6-7/10

佢寧願用iPhone 100% 9/10
講咩 水貨, 5g, volte 冇意思
呢d唔係部機既問題黎
係你既問題黎
鬼叫你住香港?

亞洲既 pixel 出貨地點係香港同新加坡
基本上台灣人要買pixel 都係等香港出貨
隔個海台灣就買得
強國咁大市場都唔撚要
香港有貨都唔撚賣比你

即係佢擺到明唔撚做你生意
原因都幾可能係政治因素

有睇段片都知
pixel 同iphone 影相, 拍片基本上都已經差唔遠
各有各贏既位
各有各風格

pixel 多咗d特別功能 action pan, Magic eraser, 影星星
價位又平過iphone
覺得已經合哂格

兩部都係好
純粹睇你鍾意咩姐

講真, 都2022都黎緊,
邊有部flagship機係真係唔合格?
純粹睇適唔適合自己需要姐
講得中肯👍🏻
利申:
而家基本上睇樣function
原本鍾意sony
轉咗21:9之後嫌太長唔靚

見 pixel 靚靚地
影相又唔錯就轉pixel

然後今代pixel 6 個design
真心hardware上有大進步都唔想換
睇樣多過function (手殘
我覺得pixel 6 系列design 好elegant 喎,歷代Google 機入面最靚
手持Pixel 4 XL + 13pro + 11pro

Pixel 4 XL和13pro有兩年時間差距, 但13pro的確已經追上來了

日相: 兩者真係不相上下, 睇喜好和口味, Pixel 4 XL贏在細節(聞相), 13pro贏在氣氛(打卡)
夜景: Pixel 4 XL基本穩贏, 但就睇到雙方AI運算取向和分野, Pixel係靠數據庫分析實景, 所以偶有失準和磨平細節, 13pro則依靠LiDAR分析實景, 所以未必最好但穩定和保留一定細節
拍片: 13pro贏, 連我呢啲小學生都玩得掂
影星: Pixel 4 XL贏, 贏在於曝光時間

所以擁有兩部機其實係無衝突, 只係世上窮L何其多
比3小 599美金 換算台幣不到18000
又要馬兒跑又要馬兒不吃草
到底要拿不到兩萬的手機跟動輒破4萬的手機比啥小
寫文章的腦破就算了 也一堆腦破果粉在高潮 真滴笑死

多謝解釋
長知識了 呢家先知有咁既操作
好撚癲呢個seal
去到咁盡

https://streamable.com/z9cm7g

有閪用咩,公廁機
其實點證明佢set finger print時唔係用兩個人手指?

話就話show出黎係得1個
但其實每次set finger print 都要比佢認十次八次
部機會叫你督多d手指唔同角度落去
如果你係個十次八次入面係用唔同手指
佢都係count落 finger 1度
例如我而家部機都係顯示我淨係入咗一個finger print落去
但實際上我可以用唔同手指都解到鎖

即係你段片根本完全證明唔到個finger print 有問題
個個都入到
得啦得啦
即管堅持
去reddit講啦
入一隻手指,但可以唔同手指解鎖已經係問題啦下話

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/4541/219021/1/?fbclid=IwAR1tL4gjqfy44akvr3O2vrXq3yRcGRsMB8rEOsT7Frgs2kc2jy1Q9s110rs

單野今日報既,去外國到睇下留言先
如果iPhone有咁既問題值頭抵屌啦
正等如俾人一秒JB一樣
Pixel都係標榜安全
但唔同待遇?
入一隻手指,
但可以唔同手指解鎖已經係問題?

我係講緊finger 1唔係真係淨係一定入過一隻手指
佢係可以係finger 1 入面入一set唔同既指膜

set 得finger print 既都係機主
佢鍾意係set 既時候入幾多隻手指係佢自己喜好
冇set過入部機既指膜唔會開到
根本唔存在安全問題wor

事實係你個條所謂證據既片根本唔撚成立
而全部link都係以呢條做唔到證據既片黎做根據

拍條咁既片
再搵人上網講幾句有幾難?
係啦係啦,用家問題啦得未
其實仲有想講pixel 6爆唔只一樣野
https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/4541/218943/1/

仲唔快d去問google 拎錢
194萬 唔拎正傻閪
戇鳩發現果個又唔係我
識唔識分莊閒
佢拎唔拎到先
得段冇意思既廢片
你估個個好似你咁貪錢咩
肯定用家問題啦
pixel係最安全
班外國佬得閒得濟專登老屈pixel
好彩正義既連登仔出黎澄清(護航)
真係替佢地辛苦
自欺欺人咪當佢贏
廢事同佢拗
當用家問題個護航師咪舒服啲
根本個情況同idog一樣,只係放左係pixel到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞