詳盡pixel 6 pro vs iphone 13 pro max 拍攝比較結實

141 回覆
28 Like 13 Dislike
https://youtu.be/LA1tah85dvA

只能講,今年iphone係好有進步,已經跟貼晒pixel 嘅表現。
今次係全面性嘅比較之下,其實大家都叮噹馬頭,唔再有其中一邊,放甩晒另一邊嘅情況。
好好嘅結果,兩邊影相拍片都全天候照顧到用家嘅需要!
水貨VS行貨
已分高下
我們專注返拍攝
打電話上唔到網,影相有幾勁都冇用啦
唔講有冇本地保養
5G 同 VoLTE 都用唔到
要影相我買sony都唔買佢啦
我地講返拍片攝問題
拍攝
.....
但兩者唔係同價位呢
之前iphone影相係落黎pixel 好多,依家基本追返貼。
當然,部機值唔值個價,就另一個問題。
我地依家純比較效能先
其實鬼叫佢定位係手提電話
討論完個結果都係講緊值唔值得買
有人覺得iPhone 6000都唔值,有人12000都照照。值唔值呢個問題,比較主觀,人人呎度唔同。
但一部機嘅效能,有得量化比較,我地睇返兩部機先。
iPhone 13pm我會買,pixel 6pro都係目標之一。
兩部都咁勁,真係用家之福
用iOS : iPhone 13 Pro
Android: Pixel 6 Pro

平衡各方面,Android S21u都係好選擇,同pixel 6pro 差唔多錢,必須要正視埋s21u
如果計埋software support呢?
計埋3叔都唔輸pixel好多,旗艦與中高階,至少3年嘅Android os update, 4 年的安全性更新,都好合理
https://youtu.be/90A_2bDrJSE
另一條片,兩部機嘅表現好接近
點解唔拎PRO黎比要用PM?

同價位得到既拍攝QUALITY比較先有意思
Zoom Pixel 6 Pro完勝

其他就...唔係叮噹碼頭就係主觀覺得IPhone 欠勝

廣角IPhone 完勝
Pro 同 Pro Max個鏡一樣你知架可?
Pixel以往靠AI 2x digital zoom仲好過人optical zoom
咁係咪即係兩部影出黎QUALITY係一模一樣? 唔熟
你計漏好重要嘅野, titan m2。
目前無其他手機贏到佢,連第一代都未贏到
咁s21u都有行貨優先,影相大家唔差得遠,有更多嘅變焦,獨立安全app, 同for 香港黎講,用到5g同volte, 點都叫同pixel 6 pro 平起平坐。
影星無第部做到喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞