學店Degree 大決鬥

397 回覆
258 Like 26 Dislike
佢好好笑
我以為佢係假膠扮真心反串啲hd仔
但起一起底
原來係真心膠
為咗安慰自己 不停自我催眠中
好慘
High dip好難搵工
做埋啲濕鳩文員位
講個現實出嚟佢地又唔鍾意
明白, 因為果張cert 又真係英國出, 睇黎打埋香港讀落CV到無咁易誤會, 唔該巴打
你可以睇埋嗰間u排名高唔高
有返幾百嘅都可以唔洗提自己係ive 仔
都係 ie 都幾重management, Mechan 喺香港都係死症,太technical,香港冇呢啲公司
佢今年先入poly hd 讀咋 自我膨脹到咁
依家已經一車車大學生
過多兩年hd/asso只會更唔值錢 除咗用嚟壓價都唔知有咩作用

而且現實唔會有人拎個hd打飛機
真實情況係 :
就算半工讀都要死個bachelor degree返嚟
港專無人講?
希望佢升到上去啦
如果唔係到時驚佢跳樓都似
Poly high dip實際同hkcc 冇咩分別
反而hkcc讀得仲輕鬆,因為poly high dip會同degree一齊上堂
有fd讀poly成日都話啲hd 仔柒下柒下咁
Hkcc冇呢個壓力
我朋友有讀,之前幫佢研究過揀major
我自己就Mechan底,做緊社會底層
601-650 in QS Global World Rankings 2022,600幾算唔算幾百,不過我pt 呢兩年讀,似乎點都唔似英國讀打算過埋年去apply 下其他公司睇下有無靚d offers,所以8卦下出邊係咪都照當呢個做正規degree holder咁
你衡量下自己個科係咪啲Ive 最自豪嘅科
如果係嘅就響自己係ive 仔
如果唔係嘅話唔提好似好啲
i大垃撚圾,City個SCOPE 貴過本科
shape 個價係無敵,8皮野有找,VTC HD生仲免申請費
其他無了解過…
基本上係得ive 咁平
Thei都好貴,speed 讀曬成個top up最少要16萬
明白,唔該哂巴打水泡廢科,唯有兩樣都照寫,費事到時去in 果陣畀人問到面懵懵
真係冇咩邊間會問咁詳細,最多叫你介紹下自己,大學學過咩,返過咩工,知唔知份工做咩,自己有咩優點可以應付到份工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞