學店Degree 大決鬥

397 回覆
258 Like 26 Dislike
其實sunderland 差唔差?
無SCOPE ?
假假地都係二流大學,仍然好過樹仁嘅
不過佢成間中學咁就真係柒柒地
香港最大問題冇咩工廠
就算有都係請Mechan先
呢科冇咩出路

我實會葡萄你做咁多年都係同一個職位同人工
職又無份你升
繼續打飛機啦 你依家個人工話唔定已經係你人生嘅頂薪嚟
多得你依啲自high嘅低學歷on9仔 以為自己係萬中無一嘅天才
有你哋嘅襯托
我哋班degree仔升職搵工先少一班對手
多謝你
希望你可以堅持落去 再讀上去死全家
其實科科都係勁辛苦
不過總有人未識諗會hea左兩年
然後就沒有然後了
肯努力其實好多科基本上保底升得番

利申:過來人,開sem讀到隻閪咁,sem break就乜書都唔讀剩係玩
講個fact出嚟都負皮
又唔撚係吹奏
難分真與假
行頭窄呀
佢又唔專
得個一兩間大嘅物流公司
機場,貨運碼頭啲automation 都係請Mechan多
想問問, 出邊行內HR點睇Shape既top up degree?
你老實講自己shape咪當你ive 嘅degree
有啲會問你香港讀定出面讀
應該係芝加哥大學(香港校園)掛
Mechan poly為例,electives 可以揀industry, 都係主讀automation 嘅野,亦都會charter到cai 個牌
對於老闆嚟講Mechan 出身除咗可以幫佢解決program野,仲可以解決technical 野,一職多用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞