原來連thei同ive都會存在鄙視鏈

256 回覆
1080 Like 55 Dislike
Bse 收好高分
Part time 帶起咗呢科
Engin咪有用
教一堆sub 仔出嚟俾8大ge 卒
Ge 唯一卒到嘅就係落site撚啲sub
部份人係咁姐
我自己答人一係話ive 一係答top-up
講真傾多兩傾就知咩料
事實係八大都有垃圾 thei都有勁人 比例問題

讀得ive其實10個有9個 都知自己廢
唔想認 唔想做垃圾嘅 咪努力駁番上八大
重有嗰1個唔認 又上唔番嘅 通常ive仔自己人都笑佢
又唔係國外最top個幾間
到底有咩好講
你個fd都幾無聊
拎呢啲打飛機
嗰個係HKDI 簡稱DI
是旦啦 出黎又咪要做社畜
THEI咪又係學店 比錢證書咋嘛
人地一睇你THEI出身咪又當你ive仔
弱智 以為自己真係有幾高貴
其實明,因為硬係覺得比人鄙視,但所謂鄙視鏈上層既人無人會真係care
咁你讀完洗唔洗再讀多一個degree?
因為正如你所講topup都唔係大學
但事實係政府summer interm請thei同hku基本上係一樣
其實thei 同 Hku 出黎做野冇乜分別
讀邊間大學有撚用咩
搵到幾多錢先最緊要

你拎CU 中文系 VS ive civil仔
比ive仔笑柒你乞食咋
利申先,Poly 搵食科degree + master

讀書只不過係啲搵工嘅入場券
你搵到份好工賺得多錢先攞出嚟踩人哋啦
原咩來啫 淨係連登咩都歧視一餐啦
樣唔樣衰唔講住啦,但我唔覺得佢一開始串柒柒。係條友開始話咩同ive仔比折墮先開始串。
Thei工程勁過三大
樹木科直入政苦工
畢業生平均18k
無知band 3仔

基本上經歷過jupas 有認真刨過各個招生方法睇埋non-ugc課程嘅都會知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞