一人n條以前中小學好on9既規距

332 回覆
493 Like 12 Dislike
聽過朋友話佢中學只可以帶白面包冇味既餅同水
冇記錯奶同水果都唔得
就係要學服從,人哋上流社會國際學校邊有呢支歌仔唱。

讀公立中小學嗰班,用途就係要做奴隸服侍香港上流社會嘅商人。
手冊無寫體溫要罰企門口示眾
冇好校長呢支歌仔唱㗎啦
7年轉都轉左3個啦
SU而家已經係班垃圾支那仔既天地
將來只會出更多狗同廢柴
吾比著短裙

吾比坐得衰
記得form5上堂遲入課室就要抄默書
明明係上一堂over run咗遲放
然後即刻執嘢轉班房上堂都要罰抄

利申:最後冇抄到
嗰陣時返學細個有條校規,就係唔可以着校外服裝
咁你所當然冬天都係淨係可以着校褸加件冷衫
再凍啲都係可能着打底

咁嗰陣我自己就冇理條規矩
着咗件深灰色嘅羽絨返學校
然後有個訓導集會嗰陣,當眾點名指住我黎鬧
要求我企上個台到示範俾同學睇我係點樣返校規
嗰陣我上到台,已經勁嬲
(佢之前已經一直喺度針對我)
我直接同佢講
訓導主任對唔住,我係做錯嘅
我係唔應該着學校以外嘅服裝返嚟
但我覺得作為訓導主任同埋校長老師
係咪應該以身作則教導學生點樣守校規
同我哋一齊淨係着校褸

然後佢好大聲咁講左句
「你講乜嘢呀!企訓導處我打俾你屋企」

然後我阿爸到咗,同佢理論
冇幾耐之後大約兩個禮拜就出咗通告
只要低過五度以下就可以自行穿著深色保暖衣物返學

然後我直到畢業嗰日
都冇老師同我影過一幅相
風月版?
「柒唔柒」
唔比買麥記早餐返學校食
打鐘要企定真係好戇鳩,風紀捉人係走廊跑然後自己跑埋一份
所以話學校係社會嘅縮影(喺仆街方面

1. 官商勾結,或者缺乏競爭導致質素差劣
例如校服、學校書單、校車、飯盒

2. 如果自己冇牙力,政府畀你嘅權力都係假既
學生會,叫做有班學生代表但一定唔會有突破性嘅嘢

3. 政府前線人員狐假虎威、徇私放生自己人;中層管理得過且過、大事化小就最好
前線就係prefect,中層就係班教畜
權力嘅快感

細路仔會咁諗好正常,但大個咗去做狗隊嗰啲係心理變態
以前D老師最鐘意咁嚇D學生
又話咩5個缺點=1個小過 3小過=1大個
咁樣識法,基本上1星期=1小過
3星期就1大個
咩滿5個大過就踢出校
基本上返學,有9成係遲到既
遲到1次=1缺點,咁點樣都唔踢先
15個星期就已經5個大過啦
所以依D根本廢UP 唔好話遲D依D夾埋變大過 你最尾睇返張成績表就會發現,根本無咁既事,無小過無大過,全部只係缺點 評語頂多話你成日遲到
之前有個同學天生啡色 個老師死都唔個口
好似話佢遲到 仲特登走去m記食早餐
所以記缺點
樓豬返小學再讀過啦
規矩
行樓梯手要拎哂出黎 唔畀插袋
頭髮唔俾斜陰,西褲唔俾吊腳,鬚唔俾人留
正 實訓練到好多bboy
我都係要家長寫信話我係天然髮色先唔洗我染黑
入廁所叫
電梯
真係傻閪黎
人不嬲就係要經常補充水份
個腎同腸胃先會好
都唔知邊個諗要舉手先可以飲水呢d垃圾規舉出黎
我衰過你,俾人掟左去地紀⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞