一人n條以前中小學好on9既規距

332 回覆
493 Like 12 Dislike
中學
橡筋唔可以箍喺手
lunchtime頭廿分鐘唔畀行出課室
只有canteen可以食嘢 其他地方只可飲水
著住校服唔准喺街飲食(水除外) 拎住嘢食都唔得

飲水要舉手同老師講
20度或以下一定要帶校褸
成大舊野,真係18-19度果陣著住又熱,唔著又阻掟
我試過攞住袋格仔餅諗住返屋企食都俾prefect記咗個缺點,宜家諗返起依然係wtf
呢條我果間都有
唔俾係街邊食野
真係諗極都唔明

無論幾多度冬季早會都要著校褸
小息唔准入課室
每次只可一個人去廁所
書包唔准有鎖匙扣
印象中俾人遊左下花園
你又係?
小學做風記好鍾意打鐘嗰下先戴翻個風記牌
個個freeze曬我仲可以繼續行黎行去
細個覺得好威
你大聲我咪惡囉
吓 小學開始已經自己返學放學 點會冇得揀
中學
唔俾向課室食嘢或飲甜野 但老師向度就食得飲得

冬天唔俾女仔著leggings向入面返學 又以前冇長袖pe褲可以著返學 女仔只能夠凍足成個冬天咁返學我讀咗幾年先終於有長袖pe褲著返學

一定要著校褸先可以帶頸巾 但件校褸個袖係風褸 得個身厚少少

運動會要有去廁所卡或去小食部卡先可以去廁所去小食部 仲要有風紀向廁所同小食部check啲人有冇卡先俾放入去

秋季旅行終於放寬可以俾著自己嘅衛衣去 但件衛衣又唔可以有任何顏色 loco向上面 一定要全純色

唔俾叫外賣但canteen啲嘢又難食又劣又貴 狗也唔屌

小息午息唔可以去其他班傾計做功課 只可以向canteen或走廊

唔可以放書向櫃桶 要學生養成温習嘅好習慣

每朝返學前都要量體溫 再寫落手冊真心弱智 好似小學咁

小息午息只要有一個人向班房 哪怕佢瞓梗覺 都要開曬所有燈

勿相認
學生會主席未即係康樂小組組長
佢做得你都做得喇
自己都唔去做淨係識怪人唔幫
唔俾喺課室食嘢
髮夾 眼鏡 書包 羽絨 都唔可以淺色
最好全部烏卒卒 好似一隻黑蟋蟀
去廁所要舉手問
出國讀書第一次舉手問比miss同學笑
same
抵啦
咁岩俾個老女人miss見到
喂你咁大聲做咩呀
起學校個廁所整濕啲廁紙抌上天花板度
唔准放嘢喺櫃筒過夜 一夠5點就清 漏支筆都俾人捉
小學又唔比你頭髮太長
中學開始流行兩邊青又話你太短
跟本就係唔比你跟潮流
可能係文科底
7:57湧入學校咪無人遲到囉
唔准借人本書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞