★J慧中時間又到了!(210)

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
去台灣開,都入美帝FTA,及CPTPP,同歐洲國家會陸續開貿易辦事處,做外貿大把環境。

台灣實全力推動,根本靠外貿為生
MADE IN CHINA 走到盡頭了?
仲有支鬼消費結構都改變左,佢地就算內銷都開始行中價路線,買得起中價d人又會買外國野. 以平價搶到內銷市場既,但間間都蝕錢,一加價就無人買
睇咖喱食唔食得晒支鬼生產量,不過家吓都少咗好多

部份例如包裝盒都係支鬼佔9成,買made in Japan個盒都係支鬼印
度度食啲啦可能

越南, 印尼, 孟加拉
咖哩仲係好差,有時同d行家傾吓,呢2年好多都搬返去支國,一來保護主義好勁,d人屌都唔郁,再屌就燒埋你廠

東南亞人生活享受慣,就算窮都唔會努力工作,生產力真係支國地獄先可以咁高。

不過呢2年貨櫃塞晒,集中一地生產始終問題好大,分散去各國自己做係大勢,唔會集中係1,2個國家做
支狗做慣奴隸係真嘅

人哋啲地方會有啲教長 村長幫佢地出頭

唔可以虐待得太過份

共產黨啲就BIN埋佢一份
燒山都講呢單

https://youtu.be/rI9EbCZztu8
原來俄佬都bam咗支鬼優惠稅率早過歐盟
俄佬對中華民族偉大復興嘅忌憚仲大過美帝
俄佬成日掌鳩支鬼咀
中國控制瓦罕走廊插手中亞 外媒:已惹惱俄羅斯
https://lih.kg/2755826
基本上俄佬從來都係睇支鬼有冇水,加上之前講過俄佬國策係打落水狗,由沙俄年代到而家冇改變過,鬼都知支鬼將會經濟大蕭條,佢自己加速嘅

唯一係睇拜書記會唔會借啲意放水救支鬼,UN氣候變化大會講咗每年使1000億鎂支持發展中,第三世界國家減排,分分鐘利益輸送,支鬼喺UN「仲係發展中國家」
支鬼好學唔學,學美帝印銀紙靠借靠賒,印得狼過美帝,人哋印係輸出通脹,全球食,支鬼印自己食番哂,死鳩硬
約左個舊同事玩腳 應該點玩好?
https://lih.kg/2759037

老貓轉工之後可以try try
老貓love 未洗腳嘅味

老貓
綠色金融似係又想割支支羊毛?

俄佬歐洲方向已經冇得發展

向東去好正常

尼古拉2世嗰陣已經係咁
老貓100%
綠色金融唔太了解
牙古路?
邊個POST?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞