【有圖】金鐘站列車驚現持槍男 反恐特勤隊出動搜捕

105 回覆
31 Like 3 Dislike
根本沒得防,除非你唔坐地鐵
唔出街最安全
真係isis恐襲既,中共應該會直接通廿三條仲加埋國安法……
全世界既大城市都有恐襲發生,點解港府會認為香港會係例外?

我覺得港府已經有情報, 加上之前瘋狂演習
對外唔公佈應該都係怕引起恐慌

你覺得果堆演習真係有用?
情報。。。
睇張相 好大機會又係傻人發現
共狗想借勢推廿三條就真!!!

唔使咁
實際上宜家有 23同無23
分別唔大
上次海港城,今次就金鐘地鐵

硬係覺得有古怪
愈黎愈唔安全 整單真就仆街
今日西鐵仲有斬人
佢隔離仲有人坐

香港人冷靜到有個人係街全祼都當無野架啦

上次果單

怪客列車內持刀自拍 嚇到乘客個個唔敢郁

因為中國關係
中國少搞鳩人地人地自然讓你三分

唔係咁講

1.中共雖然無搞ISIS, 阿蓋達
但中共日日搞緊新疆佬.........新疆佬每一段時間就恐襲一次
例如 昆明火車站斬人事件, 廣州火車站斬人事件

2.家陣好多恐怖份子, 都係無組織性
佢地多數自己一丁友, 平時上網睇完聖戰號召, 就心血來潮, 行出街發動恐襲
而且恐襲手段都開始「平民化」
以前既恐襲, 係需要 用槍射人, 放炸彈.......
家陣既恐襲, 用刀斬人, 用車撞人已經完成

由唔知幾時開始,唔睇user都知係朱仔成
7.1

係就好
揸住把槍但無用嘅動機
然後有人去打柒條友可唔可以話自衛

認真問

留名學野

應該得呀?
吓 d人唔係話係手機殼黎咩

香港有情報?有都係過濾咗唔知幾多手啦

香港有interpol點會無情報 情報工作可以算係做得最好一環 cib收風飛虎做完野拉搵犯你都未必知
吓 d人唔係話係手機殼黎咩

連登仔講?
Btw 影得相個條友 正面點會睇唔到係槍定case 阿
分分鐘係某國人
香港人真係好撚野,見到有人揸槍仲可以咁淡定影埋條友

香港人遲下 見到又土製炸彈又火箭炮都無有怕 d isis心諗成班友係咪返工返到痴撚曬線
共狗想借勢推廿三條就真!!!

唔使咁
實際上宜家有 23同無23
分別唔大

推左就可以多件文明武器隨時郁人!!!

香港有情報?有都係過濾咗唔知幾多手啦

香港有interpol點會無情報 情報工作可以算係做得最好一環 cib收風飛虎做完野拉搵犯你都未必知

你拉毒犯嗰啲咪係囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞