【有圖】金鐘站列車驚現持槍男 反恐特勤隊出動搜捕

105 回覆
31 Like 3 Dislike
會唔會係HKVDC_2017
點解要遮樣

危險人物反而遮住個樣,叫人點防,社會真係反智
佢隔離仲有人坐
7.1
全世界既大城市都有恐襲發生,點解港府會認為香港會係例外?

你認為佢地覺得係例外?
部署緊唔話你知o者
有事梗係保護領導人先
你d蟻民理得你死

我覺得港府已經有情報, 加上之前瘋狂演習
對外唔公佈應該都係怕引起恐慌

你認為佢地覺得係例外?
部署緊唔話你知o者
有事梗係保護領導人先
你d蟻民理得你死

恐襲不嬲都係炸平民,d領導人可以放心了
之前假炸彈 依家係咪玩假鎗

下次就嚟真

狼來了

689 都表明話唔能夠掉以輕心 邊有話例外
國會縱火案 整單自製既恐怖襲擊 引入國安條例 香港正式收皮

因為中國關係
中國少搞鳩人地人地自然讓你三分

唔係咁講

1.中共雖然無搞ISIS, 阿蓋達
但中共日日搞緊新疆佬.........新疆佬每一段時間就恐襲一次
例如 昆明火車站斬人事件, 廣州火車站斬人事件

2.家陣好多恐怖份子, 都係無組織性
佢地多數自己一丁友, 平時上網睇完聖戰號召, 就心血來潮, 行出街發動恐襲
而且恐襲手段都開始「平民化」
以前既恐襲, 係需要 用槍射人, 放炸彈.......
家陣既恐襲, 用刀斬人, 用車撞人已經完成

紮行馬演野又放風俾媒體影相 擺明話你聽咪黎搞事
香港人真係好撚野,見到有人揸槍仲可以咁淡定影埋條友

香港人完全冇危機意識

呢d唔至香港人啦,全世界都大把呢d人啦

紮行馬演野又放風俾媒體影相 擺明話你聽咪黎搞事

如果恐怖份子 真係要做野, 根本無得防
佢地拎把刀斬人 or 用車撞人, 已經搞掂

成個過程, 唔洗計劃, 可以係短短幾分鐘內完成

香港有情報?有都係過濾咗唔知幾多手啦
係咪西環傻佬喳 有時見佢會搭地鐵

香港有情報?有都係過濾咗唔知幾多手啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞