【有圖】金鐘站列車驚現持槍男 反恐特勤隊出動搜捕

105 回覆
31 Like 3 Dislike
全世界既大城市都有恐襲發生,點解港府會認為香港會係例外?

我覺得港府已經有情報, 加上之前瘋狂演習
對外唔公佈應該都係怕引起恐慌

紮行馬演野又放風俾媒體影相 擺明話你聽咪黎搞事

如果恐怖份子 真係要做野, 根本無得防
佢地拎把刀斬人 or 用車撞人, 已經搞掂

成個過程, 唔洗計劃, 可以係短短幾分鐘內完成

咪係,依家咁多難民,求其租架3噸貨車,喺彌敦道衝上行人路,然後落車斬人已經叫恐襲,話之你有乜乜特種部隊
全世界既大城市都有恐襲發生,點解港府會認為香港會係例外?

我覺得港府已經有情報, 加上之前瘋狂演習
對外唔公佈應該都係怕引起恐慌

香港有情報?有都係過濾咗唔知幾多手啦

人哋外國就真係有情報,上次曼市恐襲之後,澳洲政府係講得出有情報顯示第二次襲擊會喺短期內發生,叫國民小心,跟住你睇吓倫敦幾快出事
都係認真對待好啲
萬一真係有恐怖分子嚟踩線咁點
香港人真係好撚野,見到有人揸槍仲可以咁淡定影埋條友

香港人完全冇危機意識

心諗邊有可能係真槍
攞把刀就可能驚d
有結果未?

香港人完全冇危機意識

心諗邊有可能係真槍
攞把刀就可能驚d

呢樣真

香港人完全冇危機意識

呢單野好似德國遊客報警

槍?唔係好睇出呢個咩款

槍?唔係好睇出呢個咩款

點解2017都仲有咁矇嘅相
揸住把槍但無用嘅動機
然後有人去打柒條友可唔可以話自衛

認真問
成班on99咁 行山枚都可以當係槍
點解仲未有下文?
揸住把槍但無用嘅動機

認真問

留名學野
揸住把槍但無用嘅動機

認真問

留名學野

藏有鎗械or攻擊性武器
共狗想借勢推廿三條就真!!!
上次就炸彈型鬧鐘,今次係咪手機殻姐
懷疑弱智

槍?唔係好睇出呢個咩款

點解2017都仲有咁矇嘅相

好似有啲apps放大唔矇架
屌你地 都話係行山杖 成班唔撚用眼睇野
港鐵晚上回覆《蘋果》查詢,證實事發於傍晚約5時40分,職員接報後已即時通知車務控制中心,知會金鐘站的職員到場瞭解,警員亦到場調查,但沒有發現涉案疑人。

我覺得未必係試反應
係玩狼來了
等啲人慣咗有痴線佬拎鎗、炸彈形狀嘅嘢都唔會走
然後就爆鑊金嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞