中電員工福利係咪全香港最屈機

608 回覆
1199 Like 38 Dislike
可唔可解釋下V1 V2意思
同埋e1同e2有咩分別
Version1/2
engineer1/2(中電入面既grade)
Internal apply
不過係老細叫我apply
屌,宜家日日係馬鞍山入去好撚遠
G1有廿日假
TP5 OT無補水,職級等同G1
T01-T07 有補水,T07 唔等同G1
條友天真嬌嚟
仲係度講咩要叫連登WhatsApp查IP
張圖del咗
狗鐵
OT錢都係判頭先有
自己staff又要限工時,OT都係得補鐘
E1 起薪 實收40000左右
E2 起薪 實收30000左右
仲未計扣MPF/PFund
每年加幅跟政府
識人咪得
唔識人就算啦 好難轉 有位都留比自己友先
中電同香港正苦有利潤管制協議,永遠唔會蝕錢 只會賺錢
所以借左都唔好周圍同人講
做中電判頭先肥到出油啲價錢天價黎
[member]就算 就算check 到access 過又點
你唔check IP 點證明條友有send 出去?
淨係我講remote cap screen 個方法已經trace 唔到,最多搵到邊個access 過,唔代表一定係access 過個條友send

況且上面講左呢d slide 傳傳下大把會大把PPT 都會有
天真個個係你

冇證據就係疑點利益歸於被告
你話個人資料如Id 就話報驚姐
呢d 你咁把炮咪叫人交資料出律師信叫人合作囉[/member]
年中在都唔知幾多工傷事故confidential slide 流出去
咪撚大驚小怪
Thank you
想知呢兩間有咩福利
其實通常mnc 出手都高,假期跟母公司
dklm, 以前成日聽人講一句, 你睇下判頭停車場泊咩車, 你睇下公司人停車場泊咩車, 唔洗等潮退都知咩人無著褲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞