做完激光矯視4年半 想做增進 你問我答

159 回覆
3 Like 11 Dislike
因為我仲係保養期內所以先想再做
企喺門位睇正喺右眼會唔清,雙眼睇都ok距離唔算遠,坐喺到嘅話就唔肯定
但咁多年都應該冇乜深到算喺keep到掛
如果真喺做到0度感覺會keep到,因為我左眼都仲清,鴛鴦眼
dum咁多錢做矯視就喺唔想戴眼鏡咋嘛仲做得嘅話就好想再做
因為我兩次做嘅都唔同,上次喺SMILE冇切開眼角膜,今次先會做LASIK
保養期幾耐

真係做都捱到保養期最尾先做啦

好多人做左10年左右有加深反彈,聽講做到負50度都彈番
唔好貪免費,你係咪要絕對0度?你要咩用途先?我當年做完 左50 右 25,法國篤波準度比帶眼鏡(雙500)還弱一點,不過冇理。宜家 左200 右100,可能近年玩太多手驚。
利:同 李美人差唔多時代搞
人大左已經唔係咁執著要唔要帶眼鏡,因為日常使用唔洗帶就就算,最多渣車要帶,但都唔會成日渣啦

同埋做手術幾皮野唔算好多錢,對眼有事仲大獲
5年,我知呀所以我等到依家,依家就喺最尾喇要做就呢幾個月,遲下凍啲我驚會好眼乾
好奇點解你做smile但增進要做lasik

唔係通常用番同一方法進行
其實我左眼都仲有近視但都夠清所以唔會做左眼,但右眼75度散光已經濛,特別喺夜晚喺街,學車就更危險,所以先想襯唔洗錢做多次博冇散光
你度數咁淺再做多次會唔會好唔抵

有決心會做兩次不如等到兩隻眼都反彈番200度先做第2次,咁樣應該夠用到50歲
但俾咗錢嘅心態就喺想唔戴眼鏡做乜都得,感覺都做咗一次都冇事,做多一次都冇乜野掛
你邊個醫生咁廢
我做到 0散光 0近視
唔喺我想架,喺佢個增進只會包做LASIK,可能成本平啲掛
我13年前養和做,醫生幫我做到兩隻眼負50度,

今日都已經有番100幾度 醫生都建議再深d效果會好d

如果要做兩次我起碼捱到20年先

因為quota無幾多次
27000 兩隻眼?乜依家咁平
俾錢做就唔抵姐,免費嘅喺咪感覺抵啲可能做完唔會再深呢我左眼應該冇深
妖佢真喺廢,講起就嬲,姓黃,已經冇做
你做完幾耐?冇深到?
100幾度近視應該唔算深掛,我75度散光分分鐘濛過你
我個個幾好
傷口仲要幾日好哂

做咗10個月左右 0近視0散光
下依家仲平啵好似$23000咋
都喺旺角清X?
好羨慕
我果時做完3代目先識驚,根本風險遠高我想像,手術好睇醫生刀術丶覆診八到有人要反手再做。如果我清楚知道風險我一定唔會做
所以你要評估好一切風險
yes
姓劉 朋友介紹
我5年前做完,不過唔係smile,都發現無咁清左了,但記憶中個時醫生講過無得再割架喇喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞