日本嚟講,北海道 定 九州 正啲?

593 回覆
1337 Like 252 Dislike
冬天版 去果日大雪都仆街
係到尾段先見到藍天

送多兩張白金青池

第一張靚到CLS
九洲嘅好係作為城市人睇到嘅好
近,多嘢玩,城市同景點唔遠,刺激,食好西

北海道嘅好,係好撚哲學
靚嘅程度係會懷疑人生,感嘆宇宙天地
你睇住個雪中青池,望住一望無際田,晨霧中嘅湖
會開始諗,世界咁大,我人生到底做緊乜
好正啊屌
暫時都未搵到燒蠔好食過廣島
冬天一定北海道,白茫茫好靚浸溫泉好爽!如果唔係冬天一定揀九州,九州其實好多嘢玩,景靚又多嘢玩係正既,但九州交通非常不便,有d景點冇乜交通工具過去,有d景點雖然有巴士到,但班次好少且趕,想留耐欣賞下都唔得,所以去九州一定要自駕遊,可以周圍去且唔需要驚過咗點冇車走
冬天去過北海道
搭鐵路 巴士 的士 同包車
勉強都去得哂d 大路野
小樽 余市 溫泉 旭川 (巴士同鐵路)
美瑛 (包車)
富良野滑雪 (鐵路 的士)
札幌

最煩都係去美瑛 好彩一早搵到當地包車
有冇巴打試過喺熊本搭船去島原?

島原都幾正吓

有島原城

又沿海

有鐵路

又可以去埋雲仙地獄
老實講北九州風景真心一般
睇相總覺得北九州自然景同香港見到嘅幾似樣
要去到火山同温泉區先感覺唔一樣
北九州都係行街睇歷史建築比較吸引
別府阿蘇火山都冇去過
由布糸島啲自然風景相當一般
由布晨霧同武雄樹林應該都唔差?
不過由布嘅賣點似乎更傾向係温泉街

糸島除非自駕+陪港女打卡,唔係嘅話真心唔吸引

一直想陪未去過日本嘅朋友去日本,不過自己又想去長崎福岡行下
雖然自己覺得北九州好似幾正,但總覺得對未去過日本嘅人嚟講比較悶無咁有心目中嘅日式feel
回錯樓重貼

由布晨霧同武雄樹林應該都唔差?
不過由布嘅賣點似乎更傾向係温泉街

糸島除非自駕+陪港女打卡,唔係嘅話真心唔吸引

一直想陪未去過日本嘅朋友去日本,不過自己又想去長崎福岡行下
雖然自己覺得北九州好似幾正,但總覺得對未去過日本嘅人嚟講比較悶無咁有心目中嘅日式feel
由布冇睇到晨霧
主打係溫泉街 可能我期望啲山景都會唔錯

糸島就真係好悶
日式感覺都係鍾意京都多啲
個人覺得為咗晨霧住一晚由布院有啲唔抵

由布院條大街開心啲

而山景呢,覺得要置身其中先正
由布大街我麻麻地
山景都係親身行係好啲
不過日本啲山好似冇咩邊個靚
認真講

去日本行山有啲浪費

不過一定要登山,起碼可以去吓富士山、高尾山、立山黑部、屋久島呢啲大路靚嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞