康城峻瀅海茵6

1001 回覆
8 Like 25 Dislike
林鄭幾時放寬$1000 萬以上按保呀屌
谷到啲一房咁貴
兩房又頂死哂
SSD 係由簽臨約果日計 唔係入伙日起計3 年
佢搵到同伴先好野
睇到眼都突埋 以為我回哂塘
Montara收樓未呀
Marini都就出
Sea to sky 都未收
支持
等班一手客回流返二手
打樁到賣樓花加過SSD
LP6為例, 2015年先打摏, 2021年先過SSD
11-13期而家先圍板
加左幾多
.......
你抽唔中嗰下 既時間線就即係開賣盤個下,唔係打樁個下邏輯偷換概念
LP6 無記錯係18年開賣
我講緊11-13期幾時有二手市場供應, 而家先圍板吾好幻想好快有供應市場
有人話賣樓等抽第十三期, 賣左有排租
無記錯11-12樁一早做好
等抽點解要依家賣實抽到?
Agger
人哋不嬲講緊預計幾時會有二手供應
上面個ching重on99喺度計開賣
「11-13 期就算有供應1房最快都要3年後入伙, 如果吾好彩抽吾到, 要等6年先有二手, 4-6期1房即買即住」

我重複又重複睇咗幾次
3年後入伙,即係收樓係三年後,收樓個刻過咗兩年樓花,加多一年,即係3+1

請指教
由打摏到抽樓花3年, 由臨約過SSD 3年, 我已經比左LP6的時間表比大家參考
「11-13 期就算有供應1房最快都要3年後入伙, 如果吾好彩抽吾到, 要等6年先有二手, 4-6期1房即買即住」

我重複又重複睇咗幾次
3年後入伙,即係收樓係三年後,收樓個刻過咗兩年樓花,加多一年,即係3+1

請指教
由打摏到抽樓花3年, 由臨約過SSD 3年, 我已經比左LP6的時間表比大家參考

11-13 期就算有供應1房最快都要3年後入伙, 如果吾好彩抽吾到, 要等6年先有二手, 4-6期1房即買即住」
咁即係唔係3年後入伙啦
係3年後抽樓花
11 12唔使打樁, 11仲起緊, 應該4年可以入伙, 幾時賣先係決定SSD幾時過. 不過由開賣到收樓中間好似話唔可以超過30個月
11期由呢一刻計, 大概要5年先有2手, 我諗.
一期三房都破千了
住峻瀅如果住係間國際學校旁邊會唔會好嘈?
學校鐘聲慣常咁響,返 Shift 未必慣
https://youtu.be/hGBVG2vkWdc 動感公園無球場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞