呢部Samsung雪櫃係咪開左外掛?

217 回覆
22 Like 95 Dislike
我手頭上有嘢做緊,一陣幫你睇睇你所講個部samsung咩事
香港賣幾錢
漏冷氣冇得救都唔捨得丟
ching咁有心
我都係見部三叔咁誇張先分享下
不過見大家都話三叔唔好都唔打算揀三叔了
ping埋出黎廢事搞到人中伏都比人話
原來上面有人講左,係製冷速度問題,唔怪之得價錢咁平
隔住個mon都覺得臭

雪櫃塞滿其實唔好,冷熱空氣冇位走,變左個壓縮機頻密斷斷續續運作,用多左電。香港唔係有咩回收計劃,如果你買新個部雪櫃唔掉舊個部,之後就要俾幾百蚊處理。另外舊雪櫃長期結冰,會整壞個壓縮機,跟住又有其他問題。最好買翻”雪櫃封條”,自己diy自己換好平。

老實講,呢個係你媽咪問題啦,本身用唔曬嘅嘢,得個擺字。不過好多老一輩嘅人都係咁,我爺爺嫲嫲以前都有過同樣問題。你搵日同家姐掉撚左佢啦/搵收買佬,我好耐以前都試過。真係咁嚴重嘅,你呀媽自己再買翻個翻黎。退一萬步你乜都做唔到嘅,我建議你用曬食物盒/密實盒裝,包冇臭味。我估你起碼比同期,實際多兩、三百蚊電費

btw 你偷雞每兩日掉佢一盒舊嘅嘢食,佢點知?
我依家部惠而浦10年機用左咁耐都唔覺有咩問題
但係大家經驗惠而浦就係多問題
咁你有得選擇緊係揀出事機會細d既機
而且唔覺有咩問題原因係冇比較過其他機 由細用開呢部
冇比較冇傷害

同埋買野睇評價係睇負評
負評先最真實同埋反映個問題
三菱冇乜人彈 但係三叔用家負評比例太高
咁LG好好多用緊
買雪櫃恆溫緊要過用電量好多
要睇佢效率得唔得
係睇你放入雪櫃既野易唔易變壞

LG起碼做到保解格入面乾爽無起水點
冰格都無起冰塊

有水點/冰塊即係佢喺雪櫃入面有曾經變高溫過
即係恆溫唔撚得,可以掉
佢唔係唔捨得扔
佢唔覺有問題
舊個雪櫃以家重係雪住一堆嘢食 所以一扔佢實發癲
佢啲舊嘢 我老豆未死之前都係見到好撚忟 扔過一次
之前佢哋吵到好大件事 所以無問過佢都真係唔敢郁佢啲嘢
食物盒裝完其實應該都唔會點變
如果你見到個雪櫃就明 死局嚟
三叔d數據唔好信太多
你睇下佢個吹到佢果係3nm(事實係同煙條7nm同級)就知咩事
變頻機慳電啲好正常喎
用過好幾個牌子, around 6,7 部雪櫃 in total
但只有三菱係真心夠凍
不過三菱d型號真係舊1代又少選擇
日本賣緊G 香港賣緊F 最大果部重要係C
而且日本又多選擇 可以揀中間蔬菜最底蔬菜
呢個真
但真係堅凍
冰格下面嘅design 係晒電過喺上面 , basic physics
我上網睇都係咁講 冷氣向下流
不過佢如果唔走味獨立間隔左又好似唔影響

btw呢期雪櫃點解貴左咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞