蘇格蘭生活 - 6

843 回覆
20 Like 3 Dislike
btw冇睇過private,淨係睇過樓下GP
Edinburgh樓價好似係英國第二貴
買樓唔平,租黎講算ok la. 你一定要買/租EH1 就梗係貴到傻
pharmacists日常幫唔幫到你?定係有專科睇開所以想搵私家?

無野做又分享吓. 始終呢度生活苦悶
咪學吓人飲whisky. 本人重口味. 買咗支Laphroaig試吓.
係幾正 好有泥味 應該唔少男士會鍾意 我覺得食住海鮮飲既話會仲正.
唔知各位又飲開邊隻

聽聞Islay出產既whisky多以味道夠rich同smoky見稱.
個島又幾靚.放假入去避世, 飲吓酒買吓精品 hea吓. 爽呀

但同london比,都係差好遠
租樓計.
edinburgh 租6百幾有找
倫敦點搵
london studio 1500
唔該哂巴打幫手繼續呢個post,我呢排有啲忙
早兩日先係high st station
有個14歲𡃁仔比人拮死左喎
識到勁多馬拉、台灣人
係揾唔到香港人
Farmfoods 15 隻蛋 1.05 pounds
去farmfood...bulk buy....最慳....又唔算食得差...
係⋯ 我兩個人,一個月先食250 左右,計3 餐
兩個人又唔同講法,租樓煮飯都有人分,搭車都有travel partner Railcard…

迫害毒撚
好少出街,唔知有travel partner railcard
過左30.....乜撚都冇.....路過......
https://www.twotogether-railcard.co.uk/

年過30都有Railcard的不過一定要同partner一齊用
冇partner....硬食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞