蘇格蘭生活 - 6

843 回覆
20 Like 3 Dislike
全新定舊屋,如果係舊屋要等幾耐先拎到鑰?小弟資金不足,㨂了G67報offer,後日closing date。要平同埋再加上配套齊真係好難搵,仲要睇埋home report有冇日本虎杖、石棉、問題結構等等字眼。只要simd見到罪案rank排1500打後我都接受到

今日業主messages問我入住日期最早可以幾時同埋係唔係first time buyer?我估應該都係我中offer。之前報其他offer連message都冇,closing date之後律師同我講offer失敗。
edinburgh好難
極少盤同d盤走得勁快(當然如果你好疊水無上限budget另計)
加未有野做又冇得credit check
再加covid有好多regulations 經agent連book睇屋都好難
你bid高home report幾多%?
15-20%也試過,都是失敗的
Offer overs係唔洗參考,有咩野都係睇home report 價值,而家蘇格蘭啲住屋係唔係好緊火?
喺,我搵左成個月先搵到,頭兩星期一間都未睇過
有冇Edinburgh tg group ar
格過價,應該係aldi最平
二手,我哋都係上星期先closing day 中標,但屋住趕住3月搬新屋,應該會瘋狂逼迫d律師
我哋都係第二次出Offer,希望你都買到
你賣屋屋主想快啲走真係好,我仲等緊closing。

今日係Closing date ,我都希望中,我唔識揸車真係好難搵盤。冇超市同火車站會好難生活

G67真係好方便乜都齊,重要平得嚟治安都唔算差。

缺點是離Glasgow Central 有點遠,坐火車要25分鐘先入到去。
個半月收到NI信,本身預佢16星期先收到
今日offer亦收到成功,文明都上傳得七七八八

仲差封GP信未接到等左個半月有多
GP會有咩信?
我諗佢想講nhs個封
12-16weeks
12-16星期咁耐
請問有冇人香港打完2針再嚟蘇格蘭打booster?
想將香港嘅疫苗紀錄加落app
但呢度唔似England咁接受海外vaccination
自己又未必再返香港
係咪真係無方法解決到?
蘇格蘭搵律師開offer,如果業主有興趣,佢就會set closing day,closing day截止冇人其他對手贏你就通常都STC。雙方律師開始做嘢。

小弟就係知咁多,見解有錯,唔好鞭咁大力
你拎住針紙去排隊打第三針,就可以幫你加埋落去。
我親身交表個職員係咁講
我online申請,記得冇講時間,佢有話covid會影響申請時間
早兩個禮拜Walk in入去,佢睇番我哋喺香港打邊隻就安排咗支針俾我哋打啦

btw打完之後夜晚會發冷
佢幫你加完就可以自己喺covid status app睇到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞