Rolls-Royce搵大陸網紅拍片 富少現身:太Low,以後不買…官方急道歉

145 回覆
259 Like 14 Dislike
大陸Maserati 好似搵陳偉霆做代言人添
590 係計埋稅
鐵達時好多廣告都好正 同樣都係請明星 但拍得有feel又靚又易記住 之前上堂lecturer都拎過嚟做範例
英國 丹麥 瑞典 都有皇室御用呢樣嘢,都算係代言

其實唔係腦裝屎,係掉轉咗;搵網紅唔係問題,你搵佢地做 review 呀,你係要突顯揸Rolls-Royce係大絕高品味,秒殺網紅,搶鳩咗人地男女朋。
大致上知咩事
其實好多brand都有呢個問題

大家都知中國市場個營商環境同世界各地都好唔同,一嚟政府紅線唔知點解會無啦啦踩到,二嚟啲人買野心理、品味都唔可以用common嘅marketing案例同理論去分析

基本上啲marketing老行尊都唔想親手搞,所以多數都搵地頭蟲去搞,諗住佢地熟路嘛,噉你咪諗下果班咩人,咪就係班大陸佬,所以啲campaign時不時同原本個brand image唔compatible

明知柒硬都唔理架啦,出事咪say個sorry del post由佢
酸到你
骨子裡就係崇洋媚外
但人地都照食到佐野鄒子
吹佢唔漲
勞斯和萊斯都是花樣牌子
屌你隻五毛狗都費事
而家大陸個撚個都kol
又網紅又咩直播主
個個一撚樣既filter打落去
拍黎拍去三幅屁
咁都搵
呢啲圍威喂mk
由朝比人屌到晚
如果搵佢哋
真係博執笠
又over咗

搵碧咸,里安納度實無死
搞撚到想fo條女J吓都變咗睇廣告雜誌
不過都要多謝啲marketing
條list un吓un吓unfo到冇嘢J而家連網都上少咗
頂級品牌根本唔應該用social media

你想知啲咩就自己躝去我個網到睇
諗呢條橋同批呢條橋應該即刻炒
真係痴撚線咁樣搞cheap自己牌子
呢啲級數嘅牌子邊洗賣呢啲廣告架
就算賣都係喺電影入面植入式咁賣 搵主角/有頭有面啲人去揸
喺電視/social media咁樣賣根本接觸唔到潛在買家 就算接觸到 佢哋都唔會因為呢啲廣告而買
mirror咪一樣
愛國嘅買咩Rolls Royce?
買恆馳唔好?係咪睇唔起國產
留意左好多年
估計好多廣告娛樂野
全撚部一班人互通
投資網紅資金相對小容易控制佢生死
用佢地搵錢方法易(有背景)又可以大量生產
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞