香港酒店討論(18)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
見啲人啲相gh buffet 好多野食揀
我都覺得係
grand cafe超多野揀
拎野仲好好服務
不過仲未食過jw唔知好唔好
成日聽佢自助餐係最好
Murray 早餐(唔打爆果陣)係可以的
係附近乜都冇差左啲啲,硬件新淨 人唔多
行過對面都有超市嘅
JW 2022 0房價
呢個真係幾抵玩
可惜淨係做到20號,佢唔禁堂食都唔會做
不過14同15號星期五六都可以book
真係抵
法國某啲5星級酒店接電話嘅receptionist態度都幾冷淡/唔pro
我之前打去問關於pool呢兩個禮拜開唔開放 佢話唔清楚咁政府岩岩宣佈 佢地未跟得切announce policy都合理
但我再問咁上年禁晚市堂食果陣pool係咩安排 佢話舊年咩情況佢唔sure 係口窒窒咁答 聽落明顯係新入職 但又唔想講明佢係新入職
我問 er 咁你可唔可以check下? 佢先叫我等一陣佢去check下先播音樂 正常唔係佢一唔清楚就pause我再問人咩

跟住想book酒店michelin食 我request window seat 對面話full左 我問咁有咩位揀 佢話 吓我唔明你問咩 就窗邊同唔係窗邊囉
屌 咁可能有bar枱同梳化位 我定你清楚啲先? 我就係唔知你有咩枱先問個openend question 咁都比佢當傻仔撚
有冇club 1865 巴絲? 上年做佢嘅voyager member, 佢話一月會送張SUITE UPGRADE VOUCHER,有冇人有經驗係幾時會有 琴日收到續會email,但冇提到VOUCHER嘅野
已經兩日冇人講野,酒店都玩到厭晒
今年香港好難跑萬豪白金
唔好玩了 貴左 野食又唔係真係咁好食 水又無得游咁凍 gym又封
住咗兩年咩都住厭啦
仲要貴咁多 不了
貴左勁撚多,同好多間嘅service/lounge都縮哂水
加埋好多都去過,冇乜興趣再試
一。價錢越來越貴
二。退房嘅時間越來越早
三。Package包嘅嘢越來越少
四。態度開始越來越差
Renaissance executive lounge cut 完下午茶之後就冇再見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞