拒發簽證給陳同佳? 台方:不可能同意殺人犯自由行來台

160 回覆
385 Like 6 Dislike
講咩兩邊呀
人地大條道理

香港政府自己揸政治上身姐

根本兩邊司法互換好簡單
係佢day 1玩戰狼唔批簽證已經抵死
上次台北地檢未跟左華航黎香港拉人囉,一向做法都係警方推條友出機橋,機裡面台北地檢捉人。之前有條友走佬去台灣,台北地檢一樣推條友出去,警方係架國泰接人。就算澳門香港移交犯人都係咁,只係澳門鎖條友係船上坐椅,隻船到左香港,警察又會咁岩知道有條友係船上。
漢賊不兩立
機組人員都會啦 你當上左機就做乜都得咩
根本一直可行送佳仔去
兩個女人係到玩嘢互相射波
堅離地地 沈旭輝 俾咗完美答案、南非!
陳同佳只要肯,相信大把人可以幫佢訂機票

https://youtu.be/9yG2Q_ZsqDc
所以台北地檢有佢道理,國際一向都係咁交人。
上次?荃灣工廈石棺案個次?
個單係殺完人之後著草過咗台灣,班友入台證過晒期,正規遺返香港先可以咁做。所有犯罪地點、證據係晒香港,唔同陳生,陳生係香港㩒錢先中偷竊同洗黑錢罪。台灣就係想正式做司法互助,攞佢香港份口供,用香港證明係獨立政治實體,北京唔會咁online睇唔出呢啲花招。
殺人係台北,台北地檢都夠料告佢殺人。香港係拉佢盜竊,兩單案。再者中華民國係獨立政經軍事實體,呢樣係你北京諗住玩花招等中華民國自己認做契弟。
但係好似單單case都係遞解非本地人出境?
當時其中一個擔心係 如果港共可以咁樣押一個香港人去台灣的話
咁佢一樣可以咁樣押一個香港人去中國
咁咪即係送中條例
當然比黑犬睇住好啲啦,仲使問?

求上帝在佢心靈令佢天天受良心責備
比受刑更痛苦
都好啱
殺人犯自己搭飛機去台灣
陣間殺哂成機既人點算
雖然台灣警察可以再攞口供,但係無佢香港偷錢個截就唔可以告佢為咗嗰嚿錢去殺人,以台灣廢死潮流,最多判終身監禁,廿幾年又一條好漢。(當然無依家係香港做自由人咁嘆)
咁即係台北地檢夠料做佢啦
未審先判,好叻啊台灣省
人地黎投案呀!!!屌你老母戇鳩!!!呢D仆街咪係始作桶者囉, 仲小氣雞鬥氣
呢個仆街邱乜閪咩料, 人地黎贖罪坐監呀, 屌你老母仲玩野

同我叫蔡英文出黎!!
香港政府宣布已在公海釋放陳同佳??
你話佢嚟投案姐,你唔正式移交,由佢自己上機,一陣佢喺機上犯案你負責呀?
唔明點解有人負皮

除非係狗
唔夠,台灣得物證,無口供,亦都冇香港偷錢嘅記錄,就算之後台灣落嘅口供,一定同香港嗰份唔同,難保陳同佳嘅台灣律師會打程序不公去打甩。所以一定要兩地刑事合作,將香港嘅資料認證之後,行台灣司法程序繩之於法。
個口中會幫大粒墨個位律師一定係中共派去
我都唔明可能有啲人會覺得台灣就應該要正名台灣共和國,唔應該叫中華民國掛我就冇咩所謂嘅,只要係反共就ok啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞