【颱風追擊】2118號熱帶氣旋 圓規 KOMPASU + 2119號熱帶氣旋 南川 NAMTHEUN #21

659 回覆
6 Like 3 Dislike
彩虹一半半,長州接近暴風,機場都幾乎烈風,上8都可以
認同圓規唔使8
山竹都唔烈

沙田烈香港人第日應該真係返唔到工 世界末日啦
獅子山機場長洲都烈風,8中2
圓規就得長洲烈風
公司都停晒電爆晒玻璃啦到時 電腦都吹走埋 黎生點返工
獅子山有啦 烈8中2 長洲暴持喎仲要一度
散了
或者唔洗太睇8站,8站都係事後孔明嘅成績表
反而睇港內,北碼中碼最高10分鐘平均分別係61km/h同58km/h
如果講今日8最有力嘅理由,會係港內相當接近烈風
0440掛返一號
所 有 熱 帶 氣 旋 警 告 信 號 在 上 午 6 時 20 分 取 消 。
其實根本係咪應該加站
例如將8站加到10站,加維港兩站
仲有個沙田站係永遠都唔烈,都唔知要黎做乜
或者唔用指定參考站,例如將所有海平面站一併考慮,夠50%就達標,或者40%
依宥個post終於可以做返正常討論,
老實講,真係好僧嗰班低能白痴仔,想認真討論個風都唔得
我要初戀啊
瞓得好好
懷疑你係寛鬆版林超英嚟你知唔知等實測先出8已經遲左
非常同意第一句,唔知咁care 8站做乜
但圓規開頭承著具大嘅東北烈風圈
出8係合理
而且開頭新界扯北風都幾勁(但監測站往往反應唔到,例如濕地公園)

只不過最後強度同東北象限不如預期
呢個8號無乜必要掛咁耐,或者太早掛
的確而家公開咗咁多監測站
仲係咪要睇死8個指定站呢,我覺得都要改改
尤其市民/傳媒,都喜用中環、西環、天星碼頭、北角做準則
懶九醒
昂平又M到導致冇錄到颶風?
今日又濕又熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞