Bowtie保險有無人用過?

1001 回覆
43 Like 83 Dislike
屋企人幫買個AGENT連叫佢幫手CLAIM錢都唔撚想幫手,買既時候就咩都得。
你好彩囉,未死都CLAIM到人壽。
我想積返D口德,希望唔係
而家有d用電話app whastapp 都claim 到啦 仲要自己寄表咩
人總需行呢一步
自願唔係劃一左賠錢規則?
記得update
但唔會比你賺, 更何況領教過CLAIM 唔到錢既痛苦,我情願月供其他投資。
TOUCH WOOD,有無CLAIM過?
自願醫保claim過兩次
醫生填表簽名
自己影相網頁upload等銀行過數
買個間應該唔同樓主個間,但屋企人個月供額都算高但claim 起上黎非常之困難。

如果獨居漢或單身狗冇人冇物,萬一重病,昏迷或GG,相信保險公司唔會搵你會直接斷供咩都唔會倍。
Bupa 無Direct Agent 啫,自己啲Telemarketing staff 都要出incentive
仲有恒生、Agency Firm、Broker都要食
Bowtie 後面咪又係Sun Life
揀呢啲無agent嘅公司要識自己睇plan睇terms,住院呢啲實報實銷當然易claim,但當牽涉大鑊嘢時,你就會知agent嘅作用喺邊
你知唔知保險公司只會被合拼,被收購
最起碼係香港,係唔會有倒閉ga
你張保單最多會轉去新公司度,係保險公司條例度有講
咁快有人負皮 咁多人mon post
Bupa Individual Products 就 fixed 咗commission rate
恒生以外個個Agency, Broker Firm都係咁拆

上Bupa網買點解有折?咪慳咗上面啲
你啲service有無Belinda Lau咁好先
得罪啲講
收錢就叻
用緊,買比屋企人

自問自己handle 到claim 過程所以唔想比佣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞