stocker(完) - Web版做好啦

1001 回覆
353 Like 17 Dislike
暫時就係main住stocker先,始終我哋收咗一啲終身會員,對佢哋都有責任既,要令佢地有得用

跟住就睇下我地創辦人自己落手慢慢做可唔可以做到個更方便既版本出嚟,不過之前講緊4,5條友嚟全職做左2年,家陣得翻我地真係唔知要用幾耐
我覺得由零做一個新版本出嚟都好,
新設計可以吸引新客比錢,舊客又可以有新鮮感。
另一方面,我覺得唔需要再增加分析功能,
畢竟我認為個App設計目標都係記錄同資產管理,
反而技術性分析方面你哋都有好大嘅進步空間,
例如Indicator 或 Analysis model,
都有其他app做得比你哋好。
所以用攻長避短嘅諗法,專注做好新設計,例如改下Design Chart大細 或 Auto Dividend自動入返前幾年記錄等等。
由零開始實在要既心力太多,唔敢應承啲咩,依個市況要搵到人投資真係超難,唯有等下先,入翻幾年前既息會喺我特別想做既野,不過分析功能都想做,雖然做得未有其他人咁好,但係咪當挑戰下自己寫靚仔個cv囉
係呀,原來trader既思維同investor唔同
trader係會由開倉一直加減直到賣曬當做一次trade

另外請問個app既成本既公式係點樣計算
總資產 同 個股 個成本係點計
係咪死左app….
你地用咩寫 rn / flutter?
Flutter+firebase
應該冇,啱啱用咗陣都ok
可能搞個每筆交易賺幾多仲易睇
綠債係咪會搵唔到?
想問下 概覽>總資產 入面個成本係點計出黎?
tesla 1:3 係咪會自己轉定要手動?
同問 而家個倉值唔岩數
手動
股息再投資應該要點入
例如派56 我再買54.5嘅股票

手動入股利 1股 同 1.5息咁樣啱唔啱?
我會先入收息56再入買股54.5,而手續費就入0
股息再投資應該要點入
例如派56 我再買54.5嘅股票

手動入股利 1股 同 1.5息咁樣啱唔啱?
我會先入收息56再入買股54.5,而手續費就俾幾多入幾多
其實而家依個stage 已經整的8899,因為有啲架構問題我地真係好難fix(主要係啱啱開始經驗唔夠,個底太差),但係我地用左好多時間喺可以做既位fix左啲野,睇下再加唔加到個功能,嚟緊依兩三個月會再出一個更新

之後就會努力去接下job 開下新app 希望有啲投資者咁,等我地可以有錢去再搞過由個底去解決所有問題
有拆股功能
有拆股功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞