[山治年終於到!!] 海賊王 第1028話 中文 腕龍

267 回覆
38 Like 7 Dislike
「路飛學既第一招所謂流櫻
同兩年前雷利用過,用黎破壞頸圈嗰招一模一樣」

唔同,和之國國民本身練果D只係純粹未接觸到人就打到人,果D爆唔到項圈。

路飛武裝色,同一般和之國果D人唔同
比其他人多左種穿透性,可以打到內部破壞先解到項圈。
老野講,呢個係資質問題。
咁耐以嚟 路飛佢哋都只係偷過空島啲金 根本唔算海賊
唔聽政府講自行出海,掛海賊期,攻擊海軍,打爆司法島,燒政府旗,搞亂監獄,劫刑場 。
山治老豆同兄弟喺大媽篇又好似冇咁嘅防禦嘅?
定係我要重睇?
冇啦,大媽都冇咁癲啦,Q打佢都未至於武器都斷埋
吹咁大,你不如一腳秒凱多啦
武裝式=流櫻 用黎一般防禦
高階武裝式=高階流櫻 用黎內部破壞
依家係講緊故事入面d角色係冇將唔同類型嘅武裝色分類,
海外就叫武裝色霸氣, 和之國就叫流櫻

係Fans方便討論先拎咗流櫻嚟指定「隔山打牛同內部破壞」呢類武裝色
本身呢樣野係冇問題, 但係慢慢開始有d人將自己定義嘅野放埋入去漫畫入面
從而就得出一個錯誤嘅結論。

就算某個角色喺故事入面用武裝色硬化, 和之國人都係照樣會叫流櫻
所以如果某個和之國人話某一個海外人識流櫻, 亦唔係一個證據去代表佢識隔山打牛定內部破壞。

尼治識自己啪骨,細個都斷過把竹劍
重睇啦仲要派人膠
尼治要自己啪骨 勇治要用機器整翻正塊臉
得山治係被動恢復

咁多位兄弟姐妹入面,山治個改造應該係特別d
又或者真係血統問題
佢條眉個卷卷同佢啲兄弟反方向,係唔知特別廢定特別勁
好地地正經打唔得 係要搞到咁兒童向
射個頭出黎完全係on9加不必要
革命王
山治覺醒等左廿年
廢嘅係佢老豆,所以改造哂啲仔女
誇張咗啦Marco一個打king queen都唔掂啦
索隆攻擊力點滿 山治防禦力點滿
姐係船長嘅劍同盾
傑爾馬係用血統因子改造 身體係會發育同成長
同franky,queen個種改造係兩回事黎
伏筆,山治應該係最好果個,
保留到自己個心,同時覺醒又變到有晒唔同基因表現
如噴火/大媽盾
兩個對打邊個贏?
斷腳定斷劍

正評:斷腳(索隆贏)
負評:斷劍(山治贏)

山治贏 智取
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞