(飛機迷)嚴選最靚飛機塗漆

271 回覆
27 Like 19 Dislike

問過我未

點睇我順眼d

個人覺得最靚既一張
唔好插我影得差

呢架正 仲入過cockpit

好好彩咁見過佢一次,但未坐過

嗰陣上海浦東返香港搭中
中文柒你又打中文 弱智
大韓,KLM粉藍主色都好核突

心目中最靚沒有之一
大柴配三星L1011

超鍾意 L1011 個外型
有無儲飛機模型嘅手足
多數係邊到買多

西幹線 或者去邊到旅行都會掃返幾架當地航空公司既模型返香港 只愛1:200

唔知以後仲會唔會係呢隻色?

心目中最靚沒有之一
大柴配三星L1011

我覺得幾高貴

米字旗

米字旗

係咪曾經傳過有77W會上大柴色

米字旗

係 傳B-HNR上大柴色
有無儲飛機模型嘅手足
多數係邊到買多

西幹線 或者去邊到旅行都會掃返幾架當地航空公司既模型返香港 只愛1:200

想搵架大柴L1011三星1:400 模型 其實有冇出過
有無儲飛機模型嘅手足
多數係邊到買多

想搵架大柴L1011三星1:400 模型 其實有冇出過

我有 1:200

米字旗

係 傳B-HNR上大柴色

但就算上大柴色都冇祖國旗,冇左個精髓

機尾個“RB”設計好hea
以前靚d

Cx 新 livery 夠 clean

初期對個轉變有保留
但越睇越順眼
襟睇其實好緊要
當對手鍾意大紅大黃,就更加要強化自己有格調呢個brand image

我一直都認為香港大多人都唔太接受新嘢,睇唔慣就話人設計垃圾,CX 一開波做 rebranding 我已經覺得好靚,係啲人鬧變單色 logo 廉航化乜乜物物

至於 KA 個新品牌呢就…

其實因航個rebranding係做得好好,好成功年輕化因航個形象

我只係唔太鍾意佢改個塗裝,因為我係好鍾意尾翼條魚翅尖突出個綠色框框少少,有種飛越天際,無邊翱翔嘅感覺

但係新塗裝個尾翼變咗全隻翼都係綠色框住條魚翅,變咗好似畀人限住,冇咗突破天際,自由翱翔咁(同香港人畀個框框框住差唔多)

不過新塗裝上喺A350上面係靚嘅

只係可惜咗真係一代好經典嘅塗裝啫

初期對個轉變有保留
但越睇越順眼
襟睇其實好緊要
當對手鍾意大紅大黃,就更加要強化自己有格調呢個brand image

我一直都認為香港大多人都唔太接受新嘢,睇唔慣就話人設計垃圾,CX 一開波做 rebranding 我已經覺得好靚,係啲人鬧變單色 logo 廉航化乜乜物物

其實因航個rebranding係做得好好,好成功年輕化因航個形象

我只係唔太鍾意佢改個塗裝,因為我係好鍾意尾翼條魚翅尖突出個綠色框框少少,有種飛越天際,無邊翱翔嘅感覺

但係新塗裝個尾翼變咗全隻翼都係綠色框住條魚翅,變咗好似畀人限住,冇咗突破天際,自由翱翔咁(同香港人畀個框框框住差唔多)

附送我覺得係因航形象做得最好時候嘅廣告畀大家

https://youtu.be/5XOr3-nqOQA

哇屌你你個廣告勾起曬我d童年回憶
留名

哇屌你你個廣告勾起曬我d童年回憶

I can fly嗰期太刻意,我唔鍾意
下面呢個先係我心目中嘅經典,不過巴打可能未出世。係魚翅出場廣告

https://youtu.be/9ExRg8aQ5PM

有無人睇過

So far 見過最靚
ANA 隻 BB-8 B77W

R2-D2 幾時先嚟

BB8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞