(飛機迷)嚴選最靚飛機塗漆

271 回覆
27 Like 19 Dislike
香港代表 國泰航空
呢隻色既配搭真係好撚老蹟,好似幾廿年無洗過飛機咁 我比5/10分

香港航空
狗也不屌系列 on99 令我分唔到海南,深圳同香港航空,隻色一撚模一樣!仲有,寫中文字係飛機到真係幾柒 !2/10 分!

台灣代表 中華航空

幾中意機尾果粒梅花,同埋白襯藍好有天空既感覺,望落幾舒服!8/10分

長榮航空

首先綠色加上個logo 令我第一次見呢隻飛機果彈以為係軍用專機 同上,中文字好柒,柒得黎有陣中華民國的味道!綠襯白比國泰航空更老土
3/10分

東南亞代表 新加坡航空

白襯深藍色好型,加上Singapore airlines 字體好齊整,唔似上面兩隻咁細細粒咁無乜霸氣!個人認為無得輸!10/10分

中東代表 阿聯酋航空
個設計比人感覺好豪華好高級,金色大字名霸氣,唯一敗筆個人認為係幾尾紅黑綠既配搭有點柒!不過無計,國有企業 8/10分

中國代表 就是柒
中國東方航空
路洗解釋啦 完全無設計可言,個logo面積竟然佔唔夠尾翼一本 邊個天才設計 1/10分

中國國際航空 無設計,中文字似毛筆,英文似sticker 1/10分

打住咁多先,歡迎巴打評論其他
巴打點睇國泰新拉花
我覺得幾好睇,出面反應麻麻
Air New Zealand 全黑個部
巴打點睇國泰新拉花
我覺得幾好睇,出面反應麻麻

有無圖?
Air New Zealand 全黑個部

果隻個人意為得個黑字 反邪白黑原來幾靚
我幾鐘意上一隻CX既塗漆
新個隻真係唔知想點
新個隻真係唔知想點

同你相反,中意新a350果隻塗漆,現代d

新個隻真係唔知想點

港龍嗰隻色正呀

新個隻真係唔知想點

港龍嗰隻色正呀

即係紅色國泰?

新個隻真係唔知想點

機頭少咁條綠色色塊好似差咁啲嘢咁
英航新舊都冇得輸
你呢d所謂評價,有中文就低分,亞拉伯又唔扣分,收皮算啦

新個隻真係唔知想點

其實佢個新paint scheme幾襯airbus
330都幾好睇
boeing 機就差D
ANA呢
ANA
巴打提一提原來ANA幾靚 同天空隻色好襯呀,但有無人覺得尾翼用英文字幾怪?
華航潑墨版梅花靚到仆街
華航潑墨版梅花靚到仆街

我都好中意華航
你呢d所謂評價,有中文就低分,亞拉伯又唔扣分,收皮算啦

個人主觀意見姐 咁都屌一餐,你死撚左去算啦
ANA
巴打提一提原來ANA幾靚 同天空隻色好襯呀,但有無人覺得尾翼用英文字幾怪?

唔覺怪

MU隻新色唔錯喎
O8點睇

新個隻真係唔知想點

330都幾好睇
boeing 機就差D

A350實心配隻新色

新個隻真係唔知想點

330都幾好睇
boeing 機就差D

A350真心配隻新色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞