歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (103) 顯你老母卡呀

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
睇到都覺得驚 同樣分色遮蓋做十二次
壽屋d 水貼出名易甩

等d 水貼完全乾透先好上消光啦
ok下次貼完隔一晚先噴消光,還有蒼衣忍者未開
好正,可以買一盒送兩部機。
我打算拎古辛高達(部模型送兩個頭)插落依部新既巴巴到
咁就有兩部機體
請教下各位,小弟支infinity 0.2拆晒洗完槍後,一拉後噴嘅時候,就會自動谷槍,我要扭到個槍頭超實先冇事,到底我粒o ring有事定係咩問題? 裝0.4反而冇事
有機會係d 針插唔盡
我係洗完之後,裝返個槍頭扭到實,先隊支針入去,推到最盡。搞到我都唔係好常用,一自動谷槍就好撚煩
0.4換頭冇事既話似oring 問題
買支蜜臘封一封佢
可能個噴咀開始披口
正常銅嘴個ptfe冇乜彈性,迫唔實就會漏風,as long as徒手扭得實都唔駛換
明白,我都換過一次o ring, 換完個陣冇事,但又係洗完槍就又中招,扭到我手都痛埋先冇事
我剛剛新買冇幾耐,用得3,4次同冇跌過落地,應該冇披口嘅
乜把野咁兒戲圈

我d iwata 好粗用
唔知起後面拆針有冇問題,冇嘅就長用0.2唔扭個槍頭,隻眼開隻眼閉
我係用開iwata neo,見有消費券咪整支玩下,依家都係用返iwata多

對翼諗住上埋黑色
紫藍加d白再加d鈷藍
所以badger/iwata好多款銅嘴連oring都冇用用蜂蠟/紅色嗰啲密封膠就算
不過h&s除咗要大大力擰實之外有事塞起上嚟大粒啲係易整嘅
gsi 275 同 289 你地prefer 邊支?我見amazon 價位差唔多 thank you
gsi ps275 同 289 你地prefer 邊支?我見amazon 價位差唔多 thank you
0.3 289就手d
槍形平噴會好用d 所以通常用係0.5以上
iwata HP-CS 個子彈頭其實幾好用
冇膠圈大大粒直接dump落天拿水洗
Iwata成把野一個oring 都冇
人地啲噴筆又要小心清潔又要保養做齊
Iwata?佢份清潔tool同你講
除咗支筆本體外 裝杯cleaner掉哂啲野入去洗就得
比着其他廠 你買過支新都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞