歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (103) 顯你老母卡呀

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
上星期比大交合撚化左我一個假 唔好再提啦
https://twitter.com/funky_beat660/status/1447158777438871552?s=21
我唔係針對你,我係話在座咁多位...
cls
想問各位師兄 通常噴油/底灰嘅時候 係分開逐件逐件噴 定係將啲可以砌埋一齊嘅同色件砌咗同假組先噴定係用啲遮蓋膠紙? 之前噴咗隻rg 第一次噴 咩都唔識 有好多細到夾都夾唔到嘅件唔識搞 最後整到好柒

同埋成日見啲教學片噴之前又砌好曬先拆 噴完底灰又砌埋又拆開上色 其實係咪有咩原因
想問各位師兄 通常噴油/底灰嘅時候 係分開逐件逐件噴 定係將啲可以砌埋一齊嘅同色件砌咗同假組先噴定係用啲遮蓋膠紙? 之前噴咗隻rg 第一次噴 咩都唔識 有好多細到夾都夾唔到嘅件唔識搞 最後整到好柒

同埋成日見啲教學片噴之前又砌好曬先拆 噴完底灰又砌埋又拆開上色 其實係咪有咩原因

https://sites.google.com/view/lihkg-model/%E6%B2%B9%E6%BC%86%E7%9B%B8%E9%97%9C/%E4%BB%80%E9%BA%BC%E6%98%AF%E5%BA%95%E7%81%B0
唔知浸幾耐

想噴呢隻響鬼,有無啲變色龍漆或者深紫色推介
佢張膠紙摵開果陣咪有個烘?
透明件上透明油先可以咁玩法
咁要檢查清楚唔係唔應該砌返埋咩
呢個你自己鐘意,我覺得唔係必要

除非你係代工 或者 拍片,唔係無謂咁搞
明白多謝晒
襯打風前噴好個殼
自帶bgm 既車
富豪雪糕車
依個係一講就已經有聲
RG假組不了
之前49蚊買左枝焫雞
想請假噴油

好, 開波
其實成型色幾靚 係唔知要磨幾耐咁解
其實我都覺唔差

一刀流
正皮己俾
泰坦斯FANS?
就黎打風啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞