fine dining推介

136 回覆
18 Like 7 Dislike
Vea 原本都想試,但full左

Arbor好似都唔錯,有冇邊道菜會推薦? 同埋果個乳鴿加$680有冇試過好唔好食?
Lousie見佢出名個三黃雞,但兩個人食好似淨係食隻雞都飽
同一度嚟,latelier有bar枱,le jardin係真fine dining格局,但係食嘅嘢應該一樣
推薦arbor
個tasting menu每個course水準都幾高
joel robuchon 都唔錯 不過偏滯細食唔建議
amber就不過不失
caprice就不了
鍾意louise個雞蛋薯蓉
你係指lunch定dinner果個?
比你講到心思思想轉添
想知點解你覺得amber同caprice冇咁好?
Dinner呀 佢龍蝦同和牛
我覺得Amber個tasting menu就冇乜特別難忘嘅位 同埋整體味道太單一 (appetizer同甜品都用酸莓個隻
Caprice就成餐唔得 最難忘係佢個湯薯仔忌廉湯同我老母整嘅差唔多
不過都唔公平嘅 因為Caprice個餐係lunch但其他係dinner 但暫時冇信心再去試佢dinner
Arbor Pigeon你唔會後悔。
去法國餐廳唔好食和牛咁柒。
cafe de carol
タムジャイ国際
藍店不了
Petrus有冇咩評價? 好似都幾出名
巴打好似食過好多好野
Robuchon因為個環境所以應該唔考慮

對caprice 有d保留係因為個dinner menu反而冇招牌菜乳鴿
定係依個menu都食到caprice既精粹?

上面巴打提議既arbor,你有冇咩評價?
我大部分時間都會食呢兩樣
好難訂架。。我12點05分訂都係得14個位
Robuchon 走黑紅型格風,但我從來未聽過人話 Robuchon 個場/環境唔靚

Caprice 呢個 Menu 我自己覺得就不過不失......

Arbor 都係穩陣之選,今期 Menu 望落都ok
你想講pigeon pie?
如果嗌pigeon pie 佢會幫你代替main course咁上
咁當然如果你好大食 都可以加錢要翻

我自己就覺得一般般 主要係層酥皮唔太flaky有d實
食過一次就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞