【手機點用我話事】安心封網

169 回覆
283 Like 16 Dislike
對,好似 netguard 依個方法咁

我依個方法可以令你永世都見唔到廣告姐,仲有 google 都 track 你唔到

反正可以用正版安心得黎,又可以「安安心心」就 ok

各施各法
依個 app 其實唔點耗電

減低耗電係習慣:

1. 熄哂 GPS、藍芽、NFC之類
2. 用 Wifi 時最好插電充電 (wifi 最食電)
3. 電話唔開聲,改用耳筒聽聲
4. 螢幕光暗度中下水平
5. 唔掂手機就關 mon
6. Forcestop 哂所有唔用嘅 app (依個 app 黎)
7. 用我上面個方法 block 哂所有廣告同追蹤節省數據流量
你要block埋下面啲IP先有用
我自己用開頭post 個堆
日常都已經清得曬
如果真係再發現有,先額外加其他list
可以呀,切記唔好加太多 list 入去就 ok

然後我係手機台都開咗個大集合 po
https://lih.kg/2842340
我試過跟哂上面做 係無網既情況之下睇最後更新日期 (每日更新個個位)都係幾秒前 係咩有咩做錯左
https://www.icloud.com/shortcuts/45ee544ba41e4b5dad9f66bcaa6038c9

開啟完安心出行,用完後一定要kill app先連網

原來之前打少咗要去setting 搵安心出行設定
熄咗個 背景app重新整理 同埋 流動數據 權限

我實試咗好耐last update都仲係11月,亦都可以開得個記錄嚟檢查

呢堆技巧都係之前有個post, 有位巴打提供
Thank 巴打 我都係用你個short cut 加熄哂啲野
但一用 入到去安心佢setting 每日更新個到都係會變返我開個下既時間
不過睇privacy report就唔見有開過安心出行
得閒推一推
請問ad block ios最新版本應該點樣Setting ? 個版面完全唔同哂
安心出行換咗Domain?

舊時Lockdown block既domain 依家block唔到
我想問, 我整左shortcut, 用app可以熄wifi,但kill app之後開唔識自動開返wifi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞