【手機點用我話事】安心封網

169 回覆
283 Like 16 Dislike
真心唔識,想問咁樣用netguard同你個方法有咩分別?
點會無可能改
反正佢買個新嘅,列入政府名下已經ok
要課金先有得用dns既block function
仲有冇其他免費app?
雖然有個repo 係道
但冇code 係入面
lm
樓主既教學只限Android 機? IOS點用到?
iOS 我未見過個畫面係點,師兄可唔可以 cap 個圖睇睇 DNS 果個位係點?
po 個圖我睇睇,因為我冇 iPhone,冇得教埋 iOS 點用
係囉 點封
封到data
封唔到wifi

依度?應用程式 > seaech 安心出行?我以前未用 Adguard 前,用過,一開始寫 0KB,點知過咗幾日變幾 MB,即刻刪都刪唔切

有種就 po 個一個月嘅安心行出數據使用量嘅圖黎~

我依張係度,1個月 3KB,果3KB 應該係 google network 果 d
安心出行ios 有古怪?
https://lih.kg/2764921

--------------

手機 block 咗個 app 連網設定係冇用,因為佢 app 內已取權限 override

一定再用 DNS 或者其他可以改 vpn 嘅 blocking rules 嘅方法去 block
https://www.instagram.com/p/CVyvZdRhE5n

暫時 IOS 解決方法,幫手推推 po, thx
Pish
樓上所指5場官司係指告Adblock Plus交費後才能進入白名單犯反競爭法
/用adblock篡改網頁代碼的行爲違反了版權法

adblock勝了是因為係德國法治國家打,香港仲有法治咩
另外干擾正常運行理論上法院班投共友都屈到你

你呢種block法應該係會無左最後更新2021-11-12果行
個日期應該係唔會自己刷新, 班黑警捉呢個位就奶野
樓主試下去設定睇
daily update
睇last updated on 點寫

所以我建議amazon又好邊度都好整部低智能電話好d
lm
push
呢招有人係第二個post test咗係唔work ,因為個app start個下係快過automation,阻唔到手

正確做法:shortcut off all network->啟用app
用完app就自己kill app->開返網絡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞