【新一代KOL Conil之哇】歡樂馬介休討論區(19)香港分部

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
覺得佢仲係唔慣鏡頭前
其實有靚仔達既片大多數都好睇
之前佢開live都有講過,撒嬌條片夠放得開,所以效果就好
128mb買唔落手
d game咪又係大路酒game,我反而唔覺得有抄
微辣個笑林寺同我可能不會拍戲都好成功
馬介休唔係冇新idea,但就係hut唔中d觀眾彈唔起
我覺得BL 題材唔係問題。個問題純粹係馬介休本身人氣唔算高,再加上BL 依啲咁小眾嘅題材,會睇嘅觀眾自然少上加少。試下隔離台話拍BL劇,閒閒地都200K view啦。

所以我覺得依架馬介休要儲返啲人氣先。多人睇返先再去試其他題材或者方向。
dilemma黎
試新野 --> 唔夠人氣
唔試新野 -->吸引唔到新觀眾 --> 唔會夠人氣試新野
其實真係要試新野

隔離台拍開劇情片,view數唔算好高。都係近年靠綜藝/遊戲 view數先上到。

d game咪又係大路酒game,我反而唔覺得有抄
微辣個笑林寺同我可能不會拍戲都好成功
馬介休唔係冇新idea,但就係hut唔中d觀眾彈唔起

hit
呢個年代搵個得128mb既手指仲難過8gb, 16gb

你仲投不了
死忠都表示不了,要搞得好會員制度,必然增加大量嘅workload,去出唔同嘅片比唔同階層,呢方面做得好嘅我淨係諗到試當真
agree
唔係我投架
係休閒中心度cap出黎
真心我課左馬介休成年幾 但個會員依家都想退

好多時D live都未必跟到時間 粉員片產量唔算多
又或者題材唔吸引 真係支持左馬介休咁耐先keep會員
睇微辣基本上都係兩樣野
一係睇女 一係睇班麻甩佬鳩up搵同感

睇馬介休就係睇佢地玩得癲玩得喪
而家無左旅旅旅 d game又每況愈下真係難搞
休閒中心即係乜黎?
佢係咪睇咗你個cm
即刻出片比會員
Fb gp
全名係咩?
馬介休閒保健中心
會員channel突然咁多,嬲了嬲了
放題
馬介休其實不乏創意,仲好肯試新野,問題係試新野就會有風險,出到黎唔係個個觀眾buy,反觀隔離微辣就醒目,玩prank玩棟篤笑,呢啲上網求其搵都搵到大量reference可以抄考,炒埋一碟得閒再賣下女已經夠做
都唔係吖
我幾欣賞笑林寺同我可能不會拍戲
係youtube圈子黎講叫有新意
當然都有d好撚fail咩夏威夷,健力仕果d
但未至於真係純抄賣女

利申 2邊都會睇但對馬介休有情意結多d
係都唔出奇丫,之前華浚話間唔中都睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞