【新一代KOL Conil之哇】歡樂馬介休討論區(19)香港分部

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
原來vivi youtube channel有更新
段片係有回憶既,總之繼續加油啦

除左緊馬介休而家好似好多台都回緊塘
講真呢條片真係忠實粉絲甚至一條片睇兩三次嘅人先會睇得出共鳴啱啱睇返真係滿滿嘅回憶但如果你係新觀眾或冇咁了解佢哋嘅話其實呢條片真係小悶
我覺得BL 題材唔係問題。個問題純粹係馬介休本身人氣唔算高,再加上BL 依啲咁小眾嘅題材,會睇嘅觀眾自然少上加少。試下隔離台話拍BL劇,閒閒地都200K view啦。

所以我覺得依架馬介休要儲返啲人氣先。多人睇返先再去試其他題材或者方向。
我覺得係無新客入黎 結果就比舊客主導晒啲意見
但係舊嗰啲又接受唔到game以外嘅嘢

舊game新玩好明顯係有年資嘅觀眾講

Btw拍bl係可以吸新客 但係因為本身馬介休觀眾麻麻地呢個idea 加埋base細 所以推唔郁

不過有好多plan都係雷聲大 雨點小 馬體會同電台就係咁

個人覺得game方面其實唔一定要拍問答 不過盡量都係要緊貼潮流/有共鳴先得
真係用心 同埋有回憶嘅
但係如果大三巴嗰度有埋Bobo就好啦
初頭見到千華,仲諗住會埋啊花bobo她地
覺得走下坡其中一個原因係玩得唔夠以前放,硬係就住咁,4子都係,懲罰都比以前hea
馬體會我覺得都唔差
Btw 華𠗕同明慧老師去水上樂園
個慨念幾好,但係view數時好時壞
自肥可恥
條片對我地啲忠粉嚟講 真係好高質
回憶返哂嚟 有起雞皮 真係有感動
如果可以見到花姐飲洗腳水就好啦
之前玩水game多女
dilemma黎
試新野 --> 唔夠人氣
唔試新野 -->吸引唔到新觀眾 --> 唔會夠人氣試新野
唉 真係好失望
老觀眾表示由佢開始有會員制開始課金到依家
到今個月真係忍唔住unsub 左
唔知點解依家啲片無以前咁好睇 舊片睇幾多次都會覺得好好笑 好似睇星爺啲戲咁
但係呢一年啲片,真係無咩意欲睇完再睇, 除左估朋友講第一句說話同埋人性遊戲之外, 其他真係好麻麻,又唔係話好差,但硬係無以前果個感覺.

其實可能係剪接問題?
成日都覺得啲剪接有啲尷尬,又唔係特別好笑

利申只係個人感覺,不喜勿插
我係新觀眾但係我覺得好正喎
成件事做出黎好痴線好鬼熱血
睇完有d眼濕濕feel
估朋友好睇應該係夠real,真係睇得出係真實反應
其他遊戲好似跟哂劇本咁,我唔知以前嗰啲係唔係啦,但新嗰啲感覺係專登做效果多過真實反應
其實真係要試新野

隔離台拍開劇情片,view數唔算好高。都係近年靠綜藝/遊戲 view數先上到。

我都好認同以前花姐Bobo年代係好高汁
但係其實新玩員黎講阿weng都幾正
睇得出佢都係搏盡無悔型玩員
有佢嘅片通常都幾好睇

睇遊戲我睇達哥黑Gap已經夠哂好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞