[InSomnia]Dreamcatcher討論區(25)-祝願豬仔早日康復 追星少女97line大勝利日

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
JIU CLOSE UP 世一

好可愛, 想養番隻

腎放風comeback
咁有冇Queendom
呢期咁多隊cb
其實係咪個個月都好多CB
無了
冇queendom有cb都好
但好想睇佢地玩queendom
CB之外,睇佢哋六月去西班牙襯墟嗰陣有無得出風頭威下啦。好似話真係國際級(but韓人唔多理)嘅大場面嚟。
dllm happyface到底搞乜
唔去QD2 放生班女半年乜搞作都冇
你話係為咗準備QD2都冇咁嬲 最好今次cb真係值得等咁耐
激死
都好既,正正經經出番隻album益下fans
Live講cb個陣應該撞成員生日
即係黎緊3月就comeback
Hf喺令人失望方面從來冇令人失望
睇英文同台灣啲海外意見,普遍都係覺得衰響「音放一位」條rule度。講真條rule其實好「動態」:上季朴春solo未試過一位,叫佢去玩根本就已經係當條rule死嘅。不過如果真係咁都無辦法,在HF嚟講非戰之罪lu (2019 The Show 「計錯分」嗰次...唉)。

又,響某鬼佬Kpop站睇到呢句哀悼,都幾灰:
Allow me to be petty for a second and mourn Dreamcatcher not being in the lineup, as this was probably their best (and maybe last) chance to have any mainstream relevance in Korea.
https://www.asianjunkie.com/2022/02/20/queendom-2-lineup-revealed-loona-brave-girls-hyolyn-wjsn-viviz-kep1er/
希望唔靈,但前路真係唔多明朗 (出面紅屋企唔紅,長遠本土無前途,海外巡迴搵幾多都無咩用)...
我之前仲想問做咩今次CB要等咁耐
上兩年隔6-7個月CB一次
今次係隔左7個月連Teaser都未有
縮骨想等全面解封先一砲CB去tour之類?
4月正規二cb
即講即有
好期待正專
正專
二三月女團大廝殺完,睇下四月CB會唔會環境好啲,有無得響The Show開齋 (希望無男團截糊)~
係咪有新世界觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞