啤梨晚報即時討論區 (39)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
3歲童玩密碼鎖「套牢」媽媽脖子  消防員出動油壓剪摘除
https://lih.kg/2729725

星期一可以講吓啲單
走佬係人行出去
精過鬼
唔洗唔開心wo
個抗爭都睇清左好多人
平日叫民主的人都係走佬,退縮派
至少我知道余杰反共反左好耐
某學者三年前仲 眼界跨越邊界
咁移民係個人選擇黎
有人係唔想陪中共癲
到時真係打仗 點知會唔會炸埋香港
大家意思都係移民與否純屬個人選擇,呢樹都唔少人都去左英美加,我真心祝福個個事事順利。得閒咪去集會燒下匪旗屌鳩班小粉紅,但絕對唔係moral duty黎,生活第一啦

最睇唔順眼係以前喺樹講抗爭,之後走佬走第一,又多多名目乞課金班人
後生一輩要走就算
講緊老屎忽個班,陳偉業,老鴿個班
你講中我心聲
總之走左佬咪大大聲聲講為香港爭取乜東東
最大問題都係繼續盲信某啲人 尤其果啲咩專家同濕鳩KOL 佢哋先係大贏家

例如YouTube近排recommend啲英國Stevo/台灣士多貓出黎,見佢地生活得順利又分享下生活點滴,睇得不知幾開心,起碼又唔會變啲無良AA sell垃圾樓呃人

雖然成日內鬥互屌,但若然唔係淪落到班政棍咁無賴既話,香港人梗係想自己友喺世界邊樹都過得好
應該的,隨喜。
我都想留唔留港都好,都有人為留港撚開心
啤梨晚報即時討論區 (40)
https://lih.kg/2730033

啦,成人台呀
佢短頭髮個樣你唔會想睇
我就係聽到越多負面新聞就越想留低喺香港
唔係偉大到想共存亡
只係諗到牆內手足就好大內疚感
而且不齒同嗰班移民當抗爭同行
估唔到都會俾人話交稅養港共黑警死五毛
最仆街就係果堆移民KOL 消費完社運撈油水 平時講港共點點點 然後轉個身就移民 移撚完都算 仲要攤大手板繼續要未走既人課金
其實點解要揾走唔到嘅人去供養佢?移民咗去外國就去開拓新水源啦仆街
因為班友根本冇本事 去到英國打份普通工作辛苦自己兼錢少 邊夠上網屌鳩港共R課金咁賺easy money 幾時見梁芷靈呢類YouTuber會開課金吸乾香港人錢
嗰隻蝗進彥就係最典型例子啦
去英國無嘢撈就開台讀報紙
呃返香港人啲錢
黃屍傻撚仲要話「唔中意咪唔好課囉」
呢班仆街似足廿年前飲雙氧水班邪教徒
屌 你提起王俊彥條冚家鏟 又勾起我條癮想舉報多一次俾英國政府
但見到林鄭、天文台膠官真係會頂唔撚順

神駒
又多一個 要維護國家安全
咁要幾多+?1000+?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞