啤梨晚報即時討論區 (39)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
唔好嬲唔係我叫佢教主
不怕孤立,才可獨立
無錯
腳聞黨大中華傻鳩不了
日日淨係識追擊民進黨
到而家都想知佢個仔點解大陸吸毒都冇事
拜登政府「微調」出口禁令 商湯甩難
https://lih.kg/2718827
繼續行緊一盤好大既棋
cls

油麻地 11am 唔夠就已經有企街搵食

以我走過嘅五個街口計 都最少一路口兩個
最後各打五十

大家都係影子政府嘅棋子

biden 如是 trump 亦係
19年果時周街都係柒婆
講還講唔好貼相
https://www.facebook.com/594642803906393/posts/4329342370436399/
有件事情一直很擔憂的,就是當一個又一個老牌組織倒下來時,大家會怎樣看。還記得2014年之後,社會經歷低潮,拆大台之風盛行,批判舊泛民舊社運成為情緒出口。來到2021年,很不幸,也見到一些人在翻箱倒籠找「不值得同情」的理由,甚至選擇譏笑。

求吓大家,真係唔好。社會能量已經夠低,何必互相落井下石。過去兩年的發展,一個國安法,一個「完善選舉制度」,完全改寫了遊戲規則。而無論是泛民或本土、議員或素人,也不能說之前已完全預期在內(不然就不會有47人案)。過去的立場,是基於各人當時對時局的判斷。如果有任何所謂的「誤判」或前後不一,只怕每一個人都有份,沒有誰比誰高尚。如果有人到現在還要一天到晚要拿今天的做法和過去的說法做對比,其實好無聊,更別說這些對比往往出於偷換概念,不理處境差異。

森爺宣佈離開了,一大班人說他「左膠唔抵可憐」;教協解散,一大堆批評嫌他們過去太溫和,「抵死」;將來到民主黨的時候,只怕翻舊帳柴台的會更多。明明大家這兩年都付出過,來到被打壓時卻又要分高下,何必呢?

對於那些到今天還要鬥黃的,我提議統一回應:靜靜避開,做好自己要做的事就算了。有些人就是喜歡做孔明,我們不用陪他們。
又突個龜頭出黎
diu 佢都費L 事

咩質素
本土派畀人DQ/入冊個時佢地不知幾開心落井下石,唔好講到無緣無故屌泛民咁

邊位啊mr.president2024
正常大陸樣 估計30-40 高矮肥瘦都有 同蓋清昨晚啲相入面差唔多

一個唔call g 嘅人點形容比清你聽好

btw 放飯1-2pm 時間已經有班啊伯係到圍爐 都唔知係黃賭毒邊類人

廟街又係日光日白已經好多麻甩佬無所事事企喺樹望女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞