【I/A】守望傳說 Guardian Tales(63) 免費50抽留名中白盒|下下期有新玩家&回鍋活動

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
無課只可以做時間既朋友
慢慢農 然後預左永遠都俾一堆前輩打壓
直到封頂之後打壓感會舒緩返少少
但係牛棚始終唔夠前人闊 會少啲砌隊既樂趣
都講返少少好既係隻game出左一年多都keep住都有新手入坑
初期單機劇情都夠你玩一兩個月 可以體驗完再決定都仲得
結論都係早玩早享受
零課
19隻三星 13隻連專
羅馬鑽1左右
其實隻驚你唔係隻隻角追真係唔洗課都玩到
不過競妓就唔好預上到高位
搵佐個入佐先啦 我慢慢好返好d隊先 多謝你哈ching
嚟緊有戰棋模式啊
以前一定要儲夠320碎先升到4星, 840碎升5星,
刷碎對新手嚟講太慢長,
改咗每40碎可以升一下
咁樣能力值提升咗唔少, 對新手起家幫助好大

所以有得升就㩒升
維護通知
期間:10/5,13:00-17:00 (UTC+8)
守望傳說將會進行維護。
請注意,維護期間將無法進入遊戲遊玩。
更多更新資訊請鎖定粉絲專業最新消息。
感謝您的支持與理解。

記得清體 解任務
養生到多人唔記得打2次得1200石
咁蝕!
新手有d問題想問一問

1) 感覺普狐定位好似土神,但又無土神咁坦同有得隊伍回血,想問普狐嘅優勢係邊? 見好多人都推呢隻?

2) 英雄重置石如果用黎重置升爆左5星嘅 2星角,係咪都可以拎晒2>5星份量嘅英雄水晶?

3) 4星武器神秘進化去5星係咪都機會出到3星角嘅專武? 如果係可以嘅前題底下,神秘進化又抵唔抵搏? 因為4>5 都要好多把4星做掉落下先確保到100% , 個成本好高

4) 近戰隊頭3隻係公主,暗刀,LLS, 第4隻應該配咩最恰當?

先感謝解答
1)一因為佢係女, 二普屬 打pvp對大公主呢d可以剋下,三因為土神係阿伯
2)未試過
3)係,有錢先好玩
4)落隻火補囉
我都係
好彩pvp打一場就夠
1) 屬性剋公主, 未出土伯同阿婆之前 競技場少數可以制衡公主ge 存在
其中一隻組隊遠攻+50 % 公會討伐好有用 (普隊主力輸出)

2) 唔好浪費重置石去重置2星, 唔值得。英雄水晶相對上唔難拎到

3)係有咁ge 機會, 但極難, 所以唔抵博。 拎4星武進化上去5星開圖鑑仲好,開完圖鑑仲可拎5星去換30魔金 。 (但有D武器/飾品 係要4星神秘進化上5星 先有較大機會獲得)

4) 呢隊近戰隊可加隻 火補(or其他輔助) /暗坦/火刀
1)土神出咗之後普狐確實式微咗推嘅話都係土神出嚟之前嘅事 但討伐同羅馬都仲上到場
4)近戰隊砌嚟目的係?討伐嘅話一般帶純色剋屬 羅馬唔會放暗刀 lls 推主線就求其啦過到就得
玩完狐狸外傳就會覺得佢唔係一線都想keep住用
當初就係玩完外傳突然覺得個角色好有靈魂,就練滿左先
我鍾意同主角訓練嗰個仙女多好多
普狐最有優勢係扣防
感謝樓上咁多位巴打嘅解答

補充多少少資料先,現時有角色連專有6隻:
公主 普狐 土神 天使 暗刀 LLS

1) 依加主升緊公主+藍字嘅遠攻隊,襯仲未升到普狐,玩落見佢攻距,輸出,團隊效益,坦度等等俾起另外3隻都唔算突出,所以諗緊好唔好轉第隻,但啱入遠攻隊又連到滯空(接落土神技)嘅選擇唔多,所以苦惱緊

4) 見公主+黃字爭一隻就齊近攻隊,諗住睇定第4個隊員要邊隻,留石有up 池個時抽(短期內唔會升呢隊住,升爆左遠攻隊先),其實放天使可以頂住檔先,但睇下有冇better option
我最初揀佢都係睇中呢樣野,但睇巴哈d 人講,佢同土神嘅減遠防20% 係不可疊加,所以放我呢隊係浪費左
唔會廢 之後討伐有用
太養生
其實紙上談兵都要睇下你自己有冇卡關/有冇咩目標
你話你連自動進化石/魔鏡都過唔到,同埋想打羅馬PVP上去,練既角色會完全唔同
你唔係打討伐冇必要一定要純攻隊 就算純色嘅討伐隊都未必一定係純攻(好似暗隊咁)
就算羅馬帶光隊都唔會全部遠攻角 所以唔需要對純攻咁執著
另外 你光暗一齊帶嘅情況 屬性相沖仲衰過你帶純色
如果只打卡馬/推主線就冇乜問題 但要打討伐你咁帶就唔建議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞