有無巴打做過測量助理(蛇仔)

130 回覆
0 Like 8 Dislike
下個月完左個course就走嫁啦,做住清潔工先囉,反正都有16K,慢慢等SO請人
巴打有無經濟家庭負擔 如果有建議學其他手藝好d 始終測量日灑雨淋 人工又低 做上去要花時間讀書進修 ,不過比起其他工種叫舒服啲
28 都係岩岩做無耐
初入行既人工低成點
做過3年IT support 讀到舊制中五+ IT方面HD 如果你都諗住係keep住進修可以黎試下 ,我自己黎緊夜晚都會讀IVE既土地測量文憑
我果陣岩岩入就13.5k
我自己真係入到去做野 好多時起站 開線都係計數機 program計 同計d加減數 ;讀書方面既話係學d sin cos tan 果d三角學 ,深少少就要計d spiral數,本身數底差 花多少少時間溫書去操 問題都唔大
巴打要比d心機就ok花多少少時間去理解應付到考試過到骨 出到黎做野幾乎都唔洗點用
不過我覺得呢到巴打如果想讀書,可能讀civil HD較好,做WS 還好,餅又大,位又多。
不過如果讀緊land survey ,便一定考政府SO/TO。除非你識人係私人公司,否則好難做。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞