屌你老母,D死車泊曬係骨位到,泊其他位又比人抄牌,係唔係想趕絕26撚??

101 回覆
21 Like 73 Dislike
岩呀,加牌費,多過一架再加多50%@1
竟然個閪政府要錢,加囉
我都唔介意呀,起碼要淘汰一班人先得呀

停車場都最好加價又加位,真心,加都同私家車一樣都仲得,最緊要有位
咁多人揸26搞到市容都差哂
搞撚到台灣,菲律賓咁
冇錯 26係有效過46

但係你返到屋企/公司有冇位泊車先

路程中途有效率 但去到泊車就係有一班人玩撚串左個party

明明唔係成日揸 但就死霸住啲骨位/停車場位

其實我眼見真係唔係好多26 係泊位係好active架咋

証明係keep 26既成本實在太撚低

冇錯 好大部份責任其實係政府到 不嬲規劃上不論46定26 其實泊車位都係越黎越少架啦

但大家揸開26既都知好撚多撚樣只係買咗架車 然後就咁泊係骨位/ 長泊停車場位

打個比喻就係啲新移民明明唔撚係長住香港 唔理公屋對佢有冇用都好

有理無理都霸咗先 反正成本好低

咁真正用家咪屌撚哂鬼囉

道路資源真係有限

46 因為有一定成本 停車場既泊位我眼見係有流動既
姐係46司機覺得46對佢冇用/佢唔需要佢會第一時間賣車free返個位出黎
26司機 wfc其他人
26 真係太撚平 門檻極低 令一班其實唔太有需要既人霸佔咗大家既道路權益
其實我都支持泊車要比錢,我諗代步個d 唔會再意一個月比多幾舊水,入下錶,起碼可以解決到泊車問題
最慘26想俾錢都入唔到場

骨位收錢就起碼解決到濫用骨位先囉
岩阿,車位真係唔夠,46 都叫勉強行遠d 比貴d 錢就有位,但26真係想排月租都冇機會,支持骨位收錢啦
又抄左張?
聽日會抄已經唔想揸車番工,搵下有冇月租先
好奇一問,26可唔可以去停車場停46車位???
俾一樣錢都唔得?
利申:46
唔係個個得,不過得個d 都係隻眼開隻眼閉
順手搵埋
我行哂屋企附近難地,都無
唉,公司樓下又少位,上星期好日都唔揸,一揸就中左
拆車牌囉
我屋企有位,係差公司
有d 諗法wo
之前將軍澳先勾咗幾部拆牌車,差佬點會唔識分死車同拆車牌呀,然後網上面又會俾班老屎忽同正義撚笑
你贏左嫁啦,問親住市區既車手,通常有位,
大西北,就個個無位放
我果邊起碼4部車原位放左2年
攪拆車牌都唔肯攪死車?
你同其他有份用骨位嘅人咩都唔做,咪助長呢類賤種囉。合法方式可以係貼張紙提下車主,車主唔理就狂報警
有班正義撚成日叫人唔好搬死車,講到會助長搬人車風氣喎
d 死車本身就犯法,長擺又唔使食牛肉乾搬曬出去比番真正有需要既人都唔係咁多人周街泊啦
市區冇位放喎
d 死車係比班人霸骨位架
出車就隊架死車入去,返黎就推開死車上行人路,再泊自己架車入去,你緊係無位啦,班友當私家位咁用
跟住上網見到有人睇唔過眼,提出清死車,就會正義L上身,叫人唔好多事,或者搬車係犯法,會令人以為你偷車之類,見唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞