屌你老母,D死車泊曬係骨位到,泊其他位又比人抄牌,係唔係想趕絕26撚??

101 回覆
21 Like 73 Dislike
46啲免費位都會有狗地下劃線捉你有冇出過車,骨位係間唔中先夾走啲冇行車證冇車牌
呢種自私L,係其他有份用呢個骨位嘅人縱容出嚟,之前見過,有條友長霸兼搬人車,之後部車俾人送咗個鎖
真 如果26劃線冇用 會有人搬車

我最撚支持就係錶位

冇入錶就抄 屌佢老母
留名睇仇車撚話你冇買車位就買車
利申 搭車
骨位泊左都驚畀人搬或者hi花
車場劏多啲26位出黎啦
依D仆街應該要比人抄牌啦屌
泊後行唔阻人又抄,停車場又唔知要派幾多年先有位,骨位又冇位姐係想點????
移動320 遍地黃金咁好搵
算少啦 46更慘 不過佢哋更阻街
停車場真難揾嘅。。。已經320當交租

利申揸26
46都唔夠
工商業區好多停車場,但無幾多肯做時租電單車生意,銅鑼灣深水埗直頭係無
可以報警,骨位唔可以擺超過48小時(好似係)
邊有人理
犯法就係犯法
支持炒牌
抄46就可以話迫佢地泊返停車場,但係抄26佢地停車場又冇位泊,骨位又冇位,唔通叫佢地係骨位等人走咩,等一日都唔知有冇車走
岩牙ching
抄26

政府logic咪 你頂唔順咪賣車唔好揸 抄到你驚為止

冇停車場 骨位死車wfc
根本而家係養26成本太低

香港豆腐膶咁既地方容納唔到一人幾架26

政府加46 唔加26牌費咪鼓勵更多人揸26

之後再惡性循環

你冇車位 就要抄到你俾人淘汰為止
諗深一層

而家養26 一架可能平到幾百蚊個月

長放骨位又冇人執法 結果其實班人差唔多係無成本就霸佔哂26資源 而且仲有一班人係一人有幾架車放哂骨位你咬我食咁

而家因為堆foodpanda興起

首先牌費同保險要分商用同普通代步用既先

有咩理由商用同代步既26 牌費係一撚樣先得
法例太撚過時

其次針對26 擁有多過一部26應該牌費倍增 每多1部再加倍 玩得幾部車姐係你好有錢啦係咪先

再者骨位錶位化 就一定要啦
因為而家過24小時可以抄牌執法成本過高
令到有班人可以死霸骨位唔走

停車場26泊車費加返一倍去返合理市價水平
而家六百幾蚊一個月咪又係令一班長期唔揸26既人死霸住停車場26位

根本太平成本令到大家揸車係辛苦左

土地道路資源係得咁多
應該要更加善用同分配先得

我自己揸26都唔撚介意佢加撚價
有冇諗過公共交通工具係繁忙時間應唔應付到咁大人流先,26可以改善到個問題又唔會令到成個交通嚴重左
建議出牌前搵到車位泊先比出
屌你班26狗改到條垃圾喉嘈撚到閪,
落到街又鐘意左穿又插當正成條路你嘅
如果有車位,我日日揸車去玩去送貨啦,唉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞