駕院係咪真是易啲合格?

171 回覆
16 Like 153 Dislike
考牌官187
沙角街
考官咩都揸正嚟做都夠你死十次
呢啲係俾出面嘅人打飛機用都係睇你學完有冇長期揸車
唔通出面啲教車師傅教你兩堂你變撚咗托海咩學個十鳩幾個鐘係到講技術
咁我唔知喇我已經係上年pass
考26直頭無學禁路
唔係專為冇技術既人開,係入邊大部分師傅都係廢,唔教野,路面經驗唔夠,咪變左冇技術咁囉。 咁都可以拎黎打飛機
呢樣真
又唔會咁易畀師傅屌
就係講緊其實你搵個師傅學得十幾堂講鳩技術咩睇下你屋企有冇由細坐私家車坐到大,一個有牌又長期揸車嘅老豆仲實際啦,考完牌有冇揸車又一回事

成堆出面學完雪藏牌跟住講到點有技術出面街師傅垃圾一樣好撚多

利申:出面學,個師傅廢撚到,基本上路面經驗全部屋企人教
係呀但駕院班老師傅普遍都hea 教。到後尾上堂已經係訓覺,真心dklm
巴打可能好撚好技術,安心到敢訓覺
第一Take 肥左
不過有個識揸車嘅老豆真係差好遠,有啲基本操作根本唔洗再點教,個師傅乜都教。
嗰陣喺鴨駕考2牌,考1號線基本上都係打燈望鏡望盲區扒頭過死車。
反而2號線去到利興街讓線位轉右利樂街,睇唔清利榮街有冇車殺上黎,係鴨駕唯一難位,其他乜野有人有車彈出黎,呢個情況邊度都會發生,只要dup brake停車快過個考官出腳根本冇問題,一場考試死火兩次都一樣可以pass。
出面咩人都有
駕院有投訴基制
好似你去豐澤百老匯買野會有保障過細鋪但又貴少少咁囉
其實成架車操作老豆教哂,基本上就係等個師傅教下啲考試技巧,望鏡呢類嘢

拎完牌之後俾老豆捉落去停車場日撚日係到練泊車實際上學車個幾個鐘都只係學到門面嘢

不過我考咗兩次先pass,第一次有條癡線佬係路邊伸個頭出嚟望一望又縮返入去,跟住突然又跑出嚟屌佢老尾
一定要練先識揸㗎咩?你考車合格之後可以揸全香港合法道路,係咪全香港路都要考一次先識揸?
最勁係兩三點勁多車接放學塞撚死
好蝦新手
好彩我考果陣撞正疫情提早12點放學 條路無車先輕鬆考到
開頭果part係考場教 係易啲

路試就唔係了(部份考試路線 “學”牌唔入得)
變數大好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞