駕院係咪真是易啲合格?

171 回覆
16 Like 153 Dislike
自己駕院pass, 但其實同出面一樣, 睇下遇唔遇到個好師傅
嗰時師傅做駕院, 同考官熟, 考路試嗰朝知道考邊條路線, 路試前同我兜多次要考嗰條路線, 起碼仲有機會熟習下
個人覺得駕院硬件上好少少, 不過都係嗰句, 睇你遇唔遇到個好師傅
一二一二隻手 咪難啲
駕院自己場 你考試練習都係嗰度
個心會定啲

我元駕宏業東1 take pass
好好彩遇到好師傅
之後都有搵佢補金牌路路通
沙田駕駛學院不是
最後都係睇個駕駛者
合唔合格就睇個人嘅姐,駕院係貴不過唔會突然甩底無堂十問九唔應遲到早退咁囉,值唔值就係你諗你
駕院咪一樣有線唔入得
太多因素影響,方便自己上堂地點最緊要
邊到近咪係邊學囉
師傅教完你估唔洗補鐘咩
冇得練
考試當日就係第一次
你之後揸車都係咁
每個地方都有第一次嘅時候

咪揸慢D
多D留意路面情況
女會易啲合格
係 一take pass乜鐘都冇補
揸多啲咪唔洗補鐘囉
駕院貴就係貴在你知道考咩地區既路線之後可以係咁揸,都可以叫做易合格啲既不過聽啲師傳講一take pass得3成左右
簡單,合格率係教院最高,但同時街上司機十居八九眯埋眼揸車。

諗下點解。
泊車掉頭的話係易d ge
路試就冇乜分別
駕院睇彩數,果陣次次唔同師父
有啲黑口黑面態度麻麻

不過佢有私家埸
考泊車調頭斜路係好啲嘅

我考完之後雪藏左超過10年
補左幾個鐘就去自駕遊
唔係
岩岩駕院肥左
same, 上完其他師傅堂想屌撚到智專個師傅仆街,剩係識話你錯,又唔撚比方法。
我唔係自己再買考前一日既補鐘,仲要咁啱遇到好師傅,都仲係1212緊。
肥完再報,我即刻同counter 講我要換撚左個師傅。

個人覺得出面師傅落心機多啲,駕院遇著唔好既,佢真係求撚其,仲要同你講覺得你手車掂,得架wo,
我自己都知我唔撚得啦,講埋晒啲門面野,教又唔係用心。但駕院都有好師傅既,我補鐘遇到一個,但已經係考試前一日,佢大執完之後我手車好返好多,之前真係學到懷疑人生

多謝你呀元朗駕院曾x 福sir, 如果我一早有試其他師傅同你比較,應該換撚左你好撚耐。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞