【連登 商業電台 光明頂 討論區(六十九)】

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
19初初拍住劉細良做光明頂個頭已經做得好好,不過講夾就真係鮑sir同19最夾。其實真係唔捨得。
辛苦晒 鮑生
陶生你都多d休息 保重身體

多謝你地分享你地既知識見識 獲益良多
鮑蛇d歷史同軍事知識可補19既不足,今次冇啦
琴晚最後一晚??

琴晚唔得閒無聽到,今朝見咁早有人推光明頂post 覺得古怪
點知係鮑sir 唔做
鮑蛇
LM
鮑彭斯 夠薑到繼續聽佢先
原來琴晚已經係彭斯最後一集
聽咗三節冇聽最後一節
世柒又點名。

不過應該公海講鮑sir 個post.
我都睇過,部份正確。

係好多p牌。
假如光明頂係一間由托管班到大學一條龍服務嘅學校,鮑生就係由托管班讀到大學畢業嘅學生
都唔同晒啦,又冇機會喺連登mon住live咁聽
依個得班廢老先會聽
光明頂應該係年齡層最廣闊
眨吓眼就年半前
今朝聽重播先知,原來鮑sir尋晚last day。

我係響2019先開始聽光明頂。才子,鮑sir,馮智將把聲聽到慣晒了,有時節目內容聽唔明或者瞓著左missed,所以左索性訂埋商台重溫聽多次。

我並唔係擦才子鞋,自從呢三年先開始聽光明頂,當中好多事情以理性邏輯分析,呢種思維真係獲益良多,中國人真係好易被帶風向。呢點真係影響到自己做人處事有所幫助。例如英國生活,可能才子不時強調唔係每個人都適合去,唔好人走你又走,有人聽左覺得唔啱聽但可能呢d叫做忠言逆耳吧。

我會視光明頂係我呢個中佬既精神食糧,亦係我自己既通識科課堂,真正令自己得益又有養份既知識來源

天下無不散之筵席,講就容易,接受很難。冥冥中可能人生就係咁多遺憾。

最近聽張寶華youtube請左才子果集,下集既末段才子都講左些少野...才子都開到口遲d "play床"再講

保重啦,各位光明頂既主持同fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞