【連登 商業電台 光明頂 討論區(六十九)】

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
但係...
鮑蛇FB 自己講係04第一次入場

鮑偉聰
7 小時 ·
原來2004年開始踏入這個直播室開始,已經有17年的寒暑,時光飛逝,實在很難想像,今晚繼續《光明頂》,之前22:00有《聰心直說》,期待你收看和收聽,每一晚的相聚,都是得來不易,有時候收到聽眾的留言,說從中學時候已經開始收聽,現在已經成家立室,甚至養育兒女,內心很是感動,一切都在心中,謝謝各位一直支持和鼓勵!

鮑偉聰
1 小時 ·
今晚完成最後一集主持《光明頂》道別後,容我正式跟大家講一聲抱歉,因我相信萬物皆有定時,人生亦有不同的階段經歷不同的考驗,17年前的一次偶然,令我進入廣播世界,開拓廣闊視野,認識很多翹楚。首先多謝商台讓我這個門外漢,叨陪末座;同時感激台前幕後十幾年來嘅關照,特別是陶生,給予在職培訓;更加感謝香港及全球聽眾愛護支持,令我有17年奇幻旅程。雖然今日暫別大氣電波,但係我依然會在網絡繼續做節目,跟大家《聰心直說》https://bit.ly/alexguts ,我猜,自己今天應該都算在電台畢業,是時候去其他領域深造,希望各位繼續支持,收聽收看未來的節目,終於此,亦始於此,謝謝你們!
改名做 光明?頂!
04可能重做緊幕後啩
會唔會聽日又會變返上禮拜
其實三人主持果段時期係最精彩
嗰陣時請啲客席主持個個都好有料,但奇怪地係冇大家疊聲爭野講情況
近年劉細良網上的負面評論比較多,但你以前有聽開佢就知佢係好熟歷史文學
沈教授就唔駛講啦,國際關係專家
仲有譚志強,岑朗天,葉輝,以前真係好好聽
所以近四五年已經冷清咗,宜家鮑sir走埋,真係唔知仲有幾耐光明頂聽
佢從2020鑽石公主號事件之後NON STOP做左十七個月
佢都想再上返船外遊休息下(鑽石公主號) 唔係(黃金冒險號) (可能暗指停下/唔做光明頂)
但未等到船入港(應該暗指武肺未完)
再多謝鮑蛇 講佢少有嘅 有雷支持 好脾氣 包容 幫口兜圈補底 撐得就撐
再講光明頂係含蓄 婉約 : 我討厭政治 又講非時事節目 望有日返商台重聚 海闊天空 後會有期
冇啦,我諗真係長期fans到今日其實都係感情維繫多,大家都知一早都唔係嗰回事,傷孽賤臺都變曬啦...
除左光明頂 龍門陣 今夜不設防
佢個代人 仲有咩節目推介聽

學劉曉波一時氣憤咁講 : 中國再做300年殖民地

唔該晒
多謝鮑Sir

黎緊馮同學做嘅話
有時太打圓場,
打和啦Super拮唔到肉咁
再請傅馬主上來客串
搞嘉賓月頂住先啦
請曾爵士上來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞