覺唔覺得駕輛越嚟越低質?

258 回覆
587 Like 7 Dislike
其實係文化差異

駕輛本身係蘋果,大型media係有佢的規距同商業玩法,當你係蘋果睇佢,你潛意識就用一貫睇media果套去期望

Youtube/youtuber的世界,係好撚個人主義,好撚有主見,唔理你偏見又有,盲撐又好,一定要有立場,而且係行個人崇拜式

當然唔一定係「一個人」先可以係youtube成功,但一個團體去做,都係走唔開上面個formula , 呢個團體要有一個明顯的信念,要比人去崇拜

呢個都係點解傳統大型media 係youtube 攪唔起的原因,你睇下yahoo咁多錢,佢就係以為用做電視節目做法,搬過去yt就work,大粒星=有view。

睇media同yt 係兩班人黎,media 果種係don't waste my time, give me summary , YT果班係,我buy你,你up乜七我都聽,你講一個鬼故我都會聽晒,會有耐性坐低睇
駕輛真係變左典型既廣告youtube,純粹拎車試車出片,冇乜特色
用返以前蘋果嗰套,如果作為獨立channel 既話就唔合格
本身對佢地都有D 期望,人手愈來愈多,諗住會大搞,點知都係行回頭路
係就係大搞,不過係拍住代理一齊大搞,滾搞D 用家
究竟係咪香港個餅太細,要佢地掩住良心一齊搵消費者笨
同埋搵女唔係問題,麻甩佬話題多d女就多d noise
但可唔可以搵d識車既女,係識車,唔係識玩車,係真係了解市場生態,咩車都吹到兩咀,咩tier 咩segment 都有興趣,但可能香港真係無
唔好當xrx係車channel
佢只係share自己玩車心得,你當vlog睇算
佢都唔會做一般行街車既review
起碼地板油兩條友敢屌先啦
明屌就無架喇,暗示已經收貨,打個眼色都知架車唔得
你依家先知香港係屬於外太空咩
香港人係狗,全世界都換,淨係香港唔換
有本事唔好用
最記得炸兩連大陸車都可以吹奏
記得佢試過一次問代理借車試
之後話冇下次
條片拍左都唔出街
gt63s
係兩次,i30n 同OMG GT63s
廿萬有找仲想點啊
俾哂你架啦
反而炸兩之前做個個模型車專題幾吸引,有特色又睇得出佢係識車,可惜已經好耐冇update
i30n就好正路
OMG就搞成咁
我估代理問題啦
i30N唔係出左咩? 定唔係嗰條Vlog
近排有單好笑嘅
炸兩嗰兩條友+Vivian 輪流試CHR
一開始試山路,Vivian 坐後排中間,架車拋到佢坐唔穩要一路雙手頂實車頂
之後換人試車就擺個肥佬Lawrence 係後排坐當冇事發生
i30n係讚架wor
片頭廣告好煩
咁我不如睇官方介紹
toby喺果籽嗰陣都而家屌支那車啦
佢哋屌Sienta Go好笑啲
建議大家睇carwow
ruby已走
垃圾channel
個撚個以前寫書既都開條channel 講埋d 一樣既野
carzbuyer 肥仔陶
星島jacky ma
車主齋哥
車王卓其
蘋果lawerence
重有幾個一時間up 唔出名
老老豆豆真係厭

永遠都係少罵大幫忙,到肉既問題永遠唔講驚得罪代理冇得再借車,搵水貨佬車就直接比代理屌,玩古董車又曲高和寡,其實只係將以前車書寫既野用旁白讀比你聽

全部半途出家又洗唔起錢拍d 好野出黎,結果只會同以前車書越做越摺最後得一兩本做得住係度死磨爛磨
你唔係幫人買廣告……..

人哋做咩事要借架車俾你呢?

做善事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞